De Graafschap start met een thuisoverwinning

Als laatsten in de rij, trapten De Graafschap en FC Den Bosch vanavond af, voor hun eerste competitiewedstrijd. Voordat Ralf Seuntjens de aftrap mocht nemen, was er eerst nog een minuut stilte ter na gedachtenis aan Henk – kappertje – Overgoor en Thea Kistemaker.

Titelkandidaat De Graafschap had het in de eerste helft moeilijk met FC Den Bosch. Zeker op basis van de eerste helft hadden de Boschenaren bij rust een voorsprong verdiend.

Kansen kreeg de ploeg van trainer Van de Ven voldoende. De eerste kans was na 4 minuten voor Hornkamp, die ontsnapte aan de defensie van de Superboeren. Zijn schuiver werd gepakt door keeper Rody de Boer.

Vijf minuten later moest doelman Van de Steen reddend optreden bij een schot van Daryl van Mieghem. Via Van Moorsel en Trotman kreeg  FC Den Bosch kort daarop opnieuw een aantal kansen om de score te openen.

De ploeg van Mike Snoei had vooral moeite met het goed verzorgde spel van de tegenstander. Toch krijgen de Doetinchemmers rond de 25e minuut een twee tal kansen.

Het is oud FC Den Bosch speler Danny Verbeek die Daryl van Mieghem diep stuurt richting het vijandelijke doel.

Helaas krijgt hij de bal niet goed mee  waardoor zijn kans te niet gaat.  Mohamed Hamdaoui probeert het een minuut later, maar ziet zijn poging enkele meters naast het doel gaan.

Vlak voor rust staat Soumaoro plotseling alleen voor goalie Rody de Boer. Zijn schot beland tot opluchting van een ieder in de handen van de doelman.

Op slag van rust is het dan toch een beetje tegen de verhouding in raak voor de Superboeren.
Uit een corner van Mohamed Hamdaoui is het Toine van Huizen die de bal binnen kopt. 1-0.

Na de rust herpakte De Graafschap zich en toonde wat meer lef. Mohamed Hamdaoui was direct gevaarlijk na een slippertje van Green. Zijn schot gaat net over.
Zes minuten later pegelt Hornkamp van afstand de bal  op de lat.

In de daarop volgende counter mist Daryl van Mieghem een grote kans om de score naar 2-0 te tillen. In de minuut daarop volgend komt FC Den Bosch langs zij. Julian Lelieveld scoort in eigen doel na een voorzet van Felida.

Kort daarop beslissen de Doetinchemmers de wedstrijd. Daryl van Mieghem schiet eindelijk raak in de verre hoek. 2-1 . Even later rond Elmo Lieftink een goede aanval af en kopt de 3-1 binnen.

Meteen na de 3-1 wisselt Mike Snoei. Johnatan Opoku komt oa in de ploeg en maakt daarmee zijn debuut. Toine van Huizen is dichtbij de 4-1 maar doelman Van de Steen plukt zijn kopbal uit een voorzet van Daryl van Mieghem uit de hoek.

Tien minuten voor het einde schiet Opoku op schitterende wijze de bal onhoudbaar achter de Den Bosch doelman en brengt de stand op 4-1. Hornkamp antwoord voor FC Den Bosch direct daarop en kopt bij de eerste paal de 4-2 binnen.

De laatste kans van de wedstrijd is voor Ralf Seuntjens. Na een mooie aanval schiet de spits de bal net naast.

Op zaterdag 12 september as speelt De Graafschap haar tweede competitiewedstrijd. Tegenstander op de Vijverberg is dan Roda JC. Aanvang 16.30 uur.

31 augustus 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap - FC Den Bosch: 4-2 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van Huizen (10.), 1-1 Lelieveld / eigen doelpunt (53.), 2-1 Van Mieghem (59.), 3-1 Lieftink (62.), 4-1 Opoku (79.), 4-2 Hornkamp (80.)

Arbiter: Higler  Toeschouwers: 3.116

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer;Julian Lelieveld (62.Jasper van Heertum), Toine van Huizen,Ted van de Pavert, Roland Baas; Elmo Lieftink, Danny Verbeek (90. Joey Konings), Rick Dekker (73. Jesse Schuurman); Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © en Mohamed Hamdaoui (62.Johnatan Opoku).

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen ©; Deijl, Soumaoro, Van der Winden, Green; Meerveld (72. Mulders), Van der Heijden (85. Lambert), Felida, Van Moorsel; Hornkamp en Trotman (60. Bolsius).

Gele kaart(en) De Graafschap: Opoku (83.)

Gele kaart(en) FC Den Bosch: Hornkamp (33.), Felida (67.), Meerveld (72.)