Late puntendeling voor de Superboeren tegen de hekkensluiter

De Graafschap nam het gisterenavond, in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, op tegen de rode lantaarndrager Jong FC Utrecht.

Trainer Jan Vreman kon weer beschikken over Philip Brittijn die in de basis terugkeerde na een schorsing. Daarnaast nam Tristan van Gilst de plaats over de van de zwaar geblesseerde Simon Colyn. Zijn medespelers hadden nog een boodschap voor Simon voor aanvang van de wedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd komen de Superboeren op een 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van Jeffry Fortes is het Basar Önal die de bal in het doel tikt. De Dom stedelingen zijn daarna 2x dicht bij de gelijkmaker maar vinden de goed keepende doelman Thijs Jansen op hun weg.

Na 30 minuten spelen lijkt Philip Brittijn op weg naar de 2-0 maar zijn schot wordt gepakt door doelman Dithmer. Niet veel later probeert Devin Haen het met een schot uit een afgeslagen aanval. Opnieuw weet de Utrecht doelman redding te brengen.

Tien minuten voor rust komen de bezoekers op gelijke hoogte. Uit een pass van Jesse van de Haar is het Oehlers die de bal binnen glijdt uit de voorzet van El Arguioui. 1-1, Vlak voor rust is Devin Haen dicht bij de 2-1 maar zijn volley wordt gepakt door doelman Dithmer.

(verslag gaat verder onder de foto's)

De theepauze is amper achter de rug of De Graafschap staat op een 1-2 achterstand. Het is Jesse van de Haar die met een flinke uithaal doelman Thijs Jansen kansloos laat.

In de jacht op de gelijkmaker zijn het Basar Önal en David Flakus Bosilj die hun inzetten naast en overzien gaan. Ook de jongelingen uit Utrecht kregen via oa. Van de Haar (redding Thijs Jansen), Oehlers (schot voorlangs) en Akkerman kans op de 3-1.

In de blessuretijd is het David Flakus Bosilj die voor de gelijkmaker zorgt 2-2.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 3 mei 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - Jong FC Utrecht: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Basar Önal (8.), 1-1 Aurelio Oehlers (37.), 1-2 Jesse van de Haar (47.), 2-2 David Flakus Bosilj (90+2.)

Arbiter: Teuben | Toeschouwers: 10.938

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Xandro Schenk, Maas Willemsen (71. Rio Hillen), Alexander Büttner; Philip Brittijn (46. Stan Wevers), Lion Kaak (80. Sam Bisselink), Donny Warmerdam, Tristan van Gilst (71. Levi Schoppema); Devin Haen (46. David Flakus Bosilj) en Basar Önal.

Opstelling Jong FC Utrecht: Dithmer; Van Hees, Kooy, Mukeh © (64. Van der Wegen), Held (64. Driezen); Andersen, El Arguioui, Yah; Oehlers (76. Akkerman), Van de Haar (87. Bukala) en Blake (64. Rohd).

Gele kaart(en) De Graafschap: Schenk (81.)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Van Hees (54.), Andersen (78.), Van de Haar (84.)