Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Felicitaties Michael Ogubai voor 50 jarig jubileum SV

Felicitaties Michael Ogubai voor 50 jarig jubileum SV

Wanneer ik aan de Supportersvereniging (SV) denk, dan denk ik aan de gastvrijheid die je voelt in de bestuurskamer in de Supporterskantine, de rol van belangenbehartiger voor supporters, het netwerk met andere verenigingen, maar bovenal aan een grote groep blauw-witte Achterhoekers die het beste voor heeft met elkaar en met onze mooie club.

In de formele statuten staat dat de vereniging zich richt op het verstevigen van de onderlinge band tussen voetbalsupporters en met voetbalverenigingen, ze ‘intermediair’ zijn als het gaat om belangen van voetbalsupporters en ze dragen bij aan de betaalbaarheid van het voetbal door overleg over toegangsbewijzen en groepsvervoer naar voetbalwedstrijden. De statuten uit het verleden laat zien dat de actualiteit van de Supportersvereniging niet verloren is gegaan en het hedendaags gaat om veel meer.

De vereniging werkt vijftig jaar later met veel vrijwilligers anno 2024 nog steeds aan onderwerpen die voor de SV, De Graafschap en onze supporters relevant zijn. De Graafschap is trots op een SV die samen met andere supporters bijdraagt aan het kloppende hart van De Graafschap in Doetinchem en de regio. Door de toewijding en inzet van de leden en het bestuur van de vereniging is dit jaar een gouden mijlpaal bereikt, het 50 jarige jubileum!

In vijftig jaar tijd is hard (samen)gewerkt tussen De Graafschap en de Supportersvereniging met als een van de hoogtepunten de realisatie van de huidige kantine. Het realiseren van de kantine was een sterk staaltje D’RAN waar naast (leden van) de vereniging, ontzettend veel andere Superboeren zijn samengekomen die met bloed, zweet en tranen hebben bijgedragen.

Dit laat zien dat het niet altijd over geld hoeft te gaan wil je succes bereiken. De winnaarsmentaliteit en positieve mindset die supporters samen hadden om de droom van een mooie Supporterskantine waar te maken zegt veel. Het geeft aan wat voor club wij zijn, niet doorsnee maar karaktervol, met het besef dat je wat voor elkaar over hebt en (soms) een ander nodig hebt om successen te bereiken. Deze gedachte gun ik ons allemaal.

Na enkele noodzakelijke bezuinigingen voelden we van alle kanten dat we het vooral samen gingen doen dit seizoen. Binnen de muren van De Vijverberg (voor zowel selectie, staf als kantoororganisatie) en op de Bezelhorst met de staf en trainers uit de gehele Jeugdopleiding. Samen met onze eigen supporters, met de talloze vrijwilligers en met alle geledingen die De Graafschap heeft.

Bij De Graafschap horen wij ondanks de omstandigheden ambitie te tonen en bovenal te denken in mogelijkheden. Onze geschiedenis heeft al vaker laten zien dat het onmogelijke toch mogelijk werd, en dat is het mooie van voetbal. Met een vol stadion met ruim zesduizend seizoenskaarthouders, ruim 425 business club leden, Heerenboeren, aandeelhouders, honderden vrijwilligers en een prachtige De Vijverberg gun ik ons veel hoogtepunten.

De Graafschap leeft en in de komende maanden gun ik ons dat we er alles voor over hebben om iedere dag beter te worden en de verantwoordelijkheid nemen om met elkaar dit seizoen tot een mooi einde te brengen. Het was dan ook niets voor niets dat er in de corona tijd: WI-J DOET ‘T SAMEN OF WI-J DOET ‘T NIET’ op de muur van De Vijverberg gespijkerd werd. Ik hoop de komende wedstrijden dan ook op een ouderwets kolkende Vijverberg, waarin we laten zien aan voetbalminnend Nederland wat voor mooie club wij zijn.

Terug naar de SV. De inzet van de vereniging gaat veel verder dan aanwezigheid op de tribunes of met een groep vrijwilligers in de weer zijn op een wedstrijddag. Dagelijks zijn de leden van de SV en het bestuur actief met het regelen van allerlei zaken voor de vereniging, mede-supporters of voor De Graafschap. Talloze onbetaalbare uren die bijdragen aan een mooiere club. Daarnaast biedt de SV bij tijd en wijlen een helpende hand in moeilijke tijden. De Graafschap en de Supportersvereniging hebben een diepgewortelde verbondenheid die door de jaren heen sterk is gebleken.

De Graafschap waardeert jullie inzet en na vijftig jaar kunnen we dan stil staan bij alles wat we samen hebben bereikt om vooruit te kijken naar de vele belevenissen die nog voor ons liggen. En die belevenissen gaan er komen omdat we een gezamenlijke passie hebben die ons al vijftig jaar motiveert. Het is de grote G van De Graafschap.

Wat mij betreft is dit jubileum de opmars naar mooie volgende jaren waarin we met veel plezier samen blijven werken, waarin we onze prachtige supporters koesteren en wij kunnen rekenen op steun voor De Graafschap in goede en slechte tijden. Mede door jullie bijdrage kunnen wij vaststellen dat De Graafschap in alle facetten de trots van de Achterhoek is.

Namens alle collega’s binnen De Graafschap: dank jullie wel Supportersvereniging! Op naar de volgende vijftig jaar waarin we onvergetelijke momenten samen creëren.

Leve de Supportersvereniging! Leve De Graafschap!

Michael Ogubai

Directeur algemene zaken BVO De Graafschap

 

Foto: De Graafschap media

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X