Basisdebutant Willemsen kopt in slotfase de 1-1 binnen tegen Roda JC

Eerder dit seizoen viel er een doelpuntloos gelijkspel in Doetinchem te noteren. Vrijdag 19 april was er opnieuw een puntendeling. Roda JC scoorde vroeg in de wedstrijd en De Graafschap deed dat in de slotfase: 1-1.

Binnen het team van coach Jan Vreman keerde Alexander Büttner terug in de basis. Voor Maas Willemsen was een basisdebutant weggelegd en ook Lion Kaak stond aan de aftrap in Kerkrade. Roda JC is, met koploper Willem II en op de derde plaats staande FC Groningen, verwikkeld in de strijd om de twee directe promotie plaatsen.

De thuisploeg zal dus voor de winst gaan en kennen een uitstekende reeks. De laatste nederlaag was 5 februari op bezoek bij Jong AZ (1-0). De voorgaande vijf wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Al vroeg in het duel was er al een kans voor Roda JC te noteren via Sejk.

Na vier minuten was het echter al raak. Een steekpass op Pena Zauner leverde met zijn schot in de verre hoek de 1-0 openingstreffer op. Gedurende de eerste helft kwam De Graafschap wat beter in het spel en wist het ook kansen te creëren met kopballen van Ralf Seuntjens en Basar Önal. Na een voorzet van Jeffry Fortes kon Basar Önal de bal net niet binnen glijden.

In de eindfase van de eerste helft hield doelman Thijs Jansen de inzet van Pena Zauner tegen. Ralf Seuntjens werd na de rust vervangen door Devin Haen en zag de Doetinchemse ploeg dat Basar Önal gedreven op zoek ging naar kansen en dat resulteerde in twee pogingen.

De uitspelende ploeg ging op jacht naar de gelijkmaker. Devin Haen zag zijn kans gekeerd worden door keeper Raatsie. Roda JC leek op gelijke puntentotaal met Willem II (weliswaar de Tilburgers met één duel minder) te komen als er gewonnen zou worden.

Uit een hoekschop van Alexander Büttner wist jongeling Maas Willemsen de 1-1 binnen te koppen. Met invaller Bangura deed Roda JC nog een poging om een nieuwe voorsprong te forceren. Echter stond goalie Thijs Jansen in de weg.

Voor Roda JC puntenverlies en liet De Graafschap zien tegenstand te kunnen bieden tegen een ploeg dat gaat voor directe promotie. Op stadion De Vijverberg staat vrijdag 26 april om 20:00 uur het duel tegen MVV Maastricht op het programma.

Vrijdag 19 april 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

Roda JC - De Graafschap:
1-1 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Enrique Peña Zauner (4.), 1-1 Maas Willemsen (85.)

Arbiter: Gerrets  | Toeschouwers: 13.089

Opstelling Roda JCRaatsie, Reith, Didden, Röseler, Müller, Kongolo ©, Ouaissa, Ould-Chikh, Van der Heide (88. Džepar), Sejk (90+1. Bangura), Peña Zauner (70. Daneels).

Opstelling De Graafschap: Thijs JansenJeffry Fortes © (Giovanni Büttner), Xandro Schenk, Maas Willemsen, Alexander Büttner, Philip Brittijn (73. David Flakus Bosilj), Lion Kaak (88. Stan Wevers), Simon Colyn, Donny Warmerdam (73. Tristan van Gilst), Ralf Seuntjens (46. Devin Haen), Basar Önal.

Gele kaart(en) Roda JCReith (84.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Philip Brittijn (14.), David Flakus Bosilj (90+2.)

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur

Vrijdag 3 mei wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met Jong FC Utrecht.

Een week later, vrijdag 10 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen FC Emmen en De Graafschap.