Nipte nederlaag voor De Graafschap tegen Al Nasr

Voor de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding trad De Graafschap gisterenmiddag aan tegen Al Nasr SC in een zonnig en warm Hengelo (gld).

De club uit Dubai staat onder leiding van oud Ajaxtrainer Alfred Schreuder en heeft met Leroy Fer (geblesseerd), Othmane Boussaid en Maroun Azarkan (beide ex FC Utrecht) een 3-tal spelers in de selectie die nog niet zo lang geleden te bewonderen waren in de eredivisie.

In een wedstrijd die uit meerdere delen bestond waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten zien we een goed lopende aanval van de zijde van de Superboeren. De bal wordt echter vakkundig weg gewerkt door de verdediging van de Arabieren.

Een minuut later is het Jeffry Fortes die goed druk zet en Jesse van de Haar weet te bereiken. Die laat de kans niet onbenut en schiet de 1-0 binnen.

Vier minuten later ligt de gelijkmaker achter Graafschap doelman Ties Wieggers. Het is Ali Mabkhout die het fraaie doelpunt op zijn naam mag noteren. 1-1

In het verloop van het eerste kwart weten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden. De ploeg van trainer Jan Vreman krijgt een aantal kleine kansen oa via Phlip Brittijn (bal naast), Jeffry Fortes (via knie naast). De beste kans is nog voor Al Nasr, die een schot via de lat zien overgaan.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd zien we een geheel ander elftal aan de aftrap staan.

Ibrahim El Kadiri krijgt een tweetal grote kansen om de Superboeren op voorsprong te schieten. Met een prachtige kapbeweging, op de rand van de 16, speelt hij zich prachtig vrij. Zijn schot gaat jammer genoeg net naast het doel.

Een poos later krijgt hij het leder toegespeeld door Ralf Seuntjens. Met een prachtige sleepbeweging omspeelt hij de doelman en ziet zijn uithaal met links op de kruising uit een spatten.

Vijf minuten voor tijd is het Al Nasr die er met de winst vandoor gaat. Het is Medeiros die de 1-2 laat aantekenen. Sam Bisselink was op de valreep nog dicht bij de gelijkmaker maar schiet de bal ongecontroleerd over het doel.

Meer foto'z zijn te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 20 juli 2024 (Oefenprogramma 2024-2025)

De Graafschap - Al Nasr SC: 1 - 2

Doelpuntenmakers: 1-0 Jesse van de Haar (11.), 1-1 Ali Mabkhout (14.), 1-2 Iuri Medeiros (109.)

Opstelling De Graafschap eerste uur: Ties Wieggers; Jeffry Fortes, Joran Hardeman, Maas Willemsen, Alexander Büttner; Donny Warmerdam, Philip Brittijn, Anis Yadir, Jesse van de Haar, Yannick Eduardo, Tristan van Gilst.

Opstelling De Graafschap tweede uur: Sten Kremers; Giovanni Büttner, Lion Kaak, Rio Hillen, Levi Schoppema; Stan Wevers, Denzel Eijken, Tygo Grotenhuis; Sam Bisselink, Ralf Seuntjens, Ibrahim El Kadiri.

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)