Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Onmachtig De Graafschap met 2-0 nederlaag bij Roda JC

Onmachtig De Graafschap met 2-0 nederlaag bij Roda JC

Na een teleurstellend resultaat afgelopen vrijdag tegen NAC Breda (2-0), viel maandag 14 maart een nieuwe dreun te noteren. De Graafschap was onmachtig en liet toe dat Roda JC voor eigen publiek een 2-0 overwinning wist te boeken.

In de Doetinchemse formatie deed trainer Reinier Robbemond verschillende wisselingen. Voor Jonathan Vergara Berrio betekende dit zijn basisdebuut. Daarnaast stonden Joey Konings en Danny Verbeek aan de aftrap in Kerkrade. Jeffry Fortes was geschorst en ontbraken Hicham Acheffay, Giovanni Korte en Elmo Lieftink wegens blessures.

Roda JC kwam al na tien minuten op een 1-0 voorsprong. Er ging verdedigend van alles mis bij De Graafschap. Pflücke kon uiteindelijk uithalen om het net te doen bollen. Het was de thuisploeg met het betere spel, waarin het De Graafschap de bal rond liet gaan. Aanvallend kwamen de Achterhoekers er niet aan te pas.

In de tweede helft wist Van den Berg tot twee keer toe in korte tijd de lat achter doelman Hidde Jurjus te raken. Vlak daarna gaf Pflücke de bal voor en kon Vente binnen koppen, 2-0. Tien minuten voor tijd was er een schot van invaller Devin Haen op de lat en in de rebound een kopbal van Ted van de Pavert.

Voor de vierde wedstrijd op rij kwam De Graafschap niet tot scoren en betekende dat de laatste vijf wedstrijden slechts drie punten behaald werden. NAC Breda won met 1-4 bij Telstar en passeert De Graafschap op de ranglijst. De Superboeren staan op plek negen en kent momenteel een voorsprong van zeven punten op VVV-Venlo, om nog enigszins voor de play-offs promotie/degradatie uit te mogen komen.

Tevens leverde de topper tussen de nummers één en twee een wisseling van koploper. FC Volendam verloor met 4-1 van FC Emmen. De Emmenaren wonnen zelfs de derde periodetitel, daar andere kanshebber FC Eindhoven niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag.

Vrijdag 18 maart speelt De Graafschap een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De aftrap is om 20.00 uur.

Maandag 14 maart 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

Roda JC - De Graafschap 2-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Patrick Pflücke (10.), 2-0 Dylan Vente (73.)

Arbiter: Pérez  Toeschouwers: 9.350

Opstelling Roda JC: De Boer, Marzo, Werker, Joppen, Absalem, Klaasen ©, Van den Berg (84. Muringen), Emmers (70. Bouchouari), Limbombe (70. Amissi), Vente (89. Yayi Mpie), Pflücke.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum, Jonathan Vergara Berrio, Jesse Schuurman, Johnatan Opoku (74. Devin Haen), Philip Brittijn, Danny Verbeek (74. Mees Kaandorp), Sam Hendriks, Joey Konings (74. Camiel Neghli).

Gele kaart(en) Roda JC: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Danny Verbeek (68.), Jasper van Heertum (89.)

Rode kaart(en) Roda JC: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X