De Graafschap zet Telstar weer met beide benen op de grond.

Met Telstar, trof De Graafschap, gisterenavond op De Vijverberg, een ploeg aan die in vorm is. Door de goede reeks aan wedstrijden doet de club zelfs mee in de strijd om de vierde periode.

Zoals we gewend zijn van trainer Jan Vreman hield hij ook gisteravond weer vast aan zijn vaste basiselftal van de laatste weken. Enige uitzondering was Levi Schoppema die de plek in nam van de deze week door ziekte gevelde Alexander Büttner.

Voor de wedstrijd werd, onder luis applaus, afscheid genomen van Hidde Jurjus, de doelman verdedigde in drie verschillende periodes het Graafschappelijke doel.

De openingsfase was voor de bezoekers. Via Cain Seedorf kreeg het de eerste kans om te scoren. Hij treuzelde echter te lang waardoor doelman Jansen redding kan brengen. Enkele minuten later is het Basar Önal, die uit een counter, alleen richting doelman Houweling spurt, zijn schot wordt gepakt door de Telstar goalie.

In de 18e minuut komen de Witte Leeuwen op voorsprong. Het is Alex Plat, die met een schitterde omhaal, vanaf ca 20 meter, zijn eerste doelpunt in zijn carrière laat aantekenen. 0-1.

Tien minuten later is het gelijk. Uit een voorzet van Basar Önal, is het Simon Colyn die met een wippertje doelman Houweling verschalkt. 1-1. Vijf minuten voor rust komen de Supoerboeren, die een matige eerste helft speelden, op voorsprong. Uit een assist van Jeffry Fortes is het Xandro Schenk, die van dichtbij de 2-1 laat aantekenen.

(Wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de theepauze duurde het lang voordat er weer wat te beleven viel. Met nog een kwartier te gaan krijgt Telstar een grote kans op de gelijkmaker. Het is invaller El Kachati die alleen op doelman Thijs Jansen afgaat. Die kon echter de bal keren en voorkomen dat het gelijk werd.

In de slotfase veranderde alles. Eerst was Basar Önal, twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst ziet hij zijn bal uit een vrije trap op de lat vallen, niet veel later raakt hij de paal. In de 85e minuut valt de beslissing. Op aangeven van David Flakus Bosilj is het Donny Warmerdam die voor de 3-1 zorgt.

In de blessuretijd slaan de Superboeren nog twee keer toe. Uit een hoekschop is het Xandro Schenk die zijn 2e van de avond binnen kopt. 4-1. Vlak voor het eindsignaal zorgt Tristan van Gilst met een fraai lob over de Telstar doelman voor de 5-1.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Vrijdag 12 arpril 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024)

De Graafschap - Telstar: 5-1 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Alex Plat (18.), 1-1 Simon Colyn (30.), 2-1 Xandro Schenk (40.), 3-1 Donny Warmerdam (85.), 4-1 Xandro Schenk (90.), 5-1 Tristan van Gilst (90+3.)

Arbiter: Hensgens | Toeschouwers: 11.087

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman (27. Maas Willemsen), Xandro Schenk, Levi Schoppema, Philip Brittijn (83. Stan Wevers), Simon Colyn (71. Lion Kaak), Donny Warmerdam, Mimoun Mahi (35. David Flakus Bosilj), Ralf Seuntjens (71. Devin Haen), Basar Önal (83. Tristan van Gilst).

Opstelling Telstar: Houweling; Kruiver, Apau ©, Koswal, Oude Kotte, Turfkruier; Plat (83. Giousis), Van de Loo (62. Bakker); Kaandorp (46. El Kachati), Tahiri (72. Gravenberch) en Seedorf (62. Eddahchouri).

Gele kaart(en) De Graafschap: Levi Schoppema (31.), David Flakus Bosilj (80.)

Gele kaart(en) Telstar: Apau (78.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Telstar:

Bijzonderheid:

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)

Jong FC Utrecht

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur

Vrijdag 3 mei wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met Jong FC Utrecht.

Een week later, vrijdag 10 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen FC Emmen en De Graafschap.