Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Fans Graafschap timmeren manifest aan stadionmuur

Fans Graafschap timmeren manifest aan stadionmuur

Met het overhandigen van een heus Superboerenmanifest hebben de supporters van De Graafschap hun grote zorgen geuit richting de leiding van de Doetinchemse voetbalclub. 'Al vele jaren lukt het de club niet om de kansen te benutten die onze supersympathieke voetbalclub zeer zeker heeft. Sterker nog: in het laatste seizoen is dusdanig veel afbreuk gedaan aan ons eigen unieke imago, dat het nu echt tijd is om de negatieve vicieuze cirkel te doorbreken', aldus een woordvoerder van een grote groep supporters.

De actiegroep, die alle geledingen (SV Superboeren, BrigataTifosi, Dran etc) en alle tribunes van De Graafschap vertegenwoordigen, spijkerden dinsdagavond 5 juni om 18.00 het manifest aan de muur van het stadion. In het Superboerenmanifest 11 punten die volgens de supporters als kader gezien moeten worden waarbinnen iedere vorm van toekomstige visies, beleid of voetbaltechnische beslissingen zal moeten blijven. 'Het afgelopen seizoen was een ware martelgang voor alle supporters. Het was een gitzwart seizoen. Laat duidelijk zijn: dit willen wij nooit meer. We merken bij heel veel supporters dat ze het compleet zat zijn. Trouwe aanhangers, al vele jaren met hart en ziel verbonden aan de club, dreigen nu af te haken. En als je het trouwe Graafschappubliek tegen je in het harnas jaagt, dan is er echt iets aan de hand. De situatie is precair, maar laat dit manifest de basis zijn voor een onderscheidend beleid. Volgens ons is nu het moment voor structurele veranderingen bij de club en in ons manifest geven we duidelijk aan welke veranderingen dat moeten zijn', aldus de groep supporters. In de elf punten eisen de supporters onder meer D'ran-voetbal in plaats van betonvoetbal, onderscheidend vermogen, inspraak van supporters en een gekozen voorzitter als boegbeeld van dit alles.

Naast het manifest kreeg de leiding van de club en de Raad van Commissarissen ook een brief met enkele eisen aangeboden. 'Wij willen helemaal niet roepen 'die moet weg en die moet weg'. Dat zou te makkelijk zijn en biedt geen oplossing. Wij willen samen tot een structurele oplossing komen. Dat betekent niet dat wij het vertrek van mensen eisen, maar wel dat bijvoorbeeld de voorzitter en de Raad van Commissarissen in principe hun posities vacant stellen. Vervolgens moet de RvC met afgevaardigden van de supporters, sponsoren en wellicht de dagelijkse leiding om tafel om samen te kijken waar er verbetering mogelijk of noodzakelijk is.'

Superboerenmanifest

De aan de Raad van Commissarissen van De Graafschap verstuurde brief en het aangeboden Superboerenmanifest is hier te downloaden in PDF-formaat.

Foto's: Johan Wissink

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X