Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Reactie op aanbieding Manifest

Reactie op aanbieding Manifest

Dinsdag 5 juni jongstleden heeft de actiegroep van 20 haar ongenoegen geuit door het aanbieden van het Manifest aan RvC-lid George de Jong en directeur Henk Bloemers. In aanwezigheid van De Gelderlander en Omroep Gelderland is het Manifest bij de ingang van het stadion als protest op de muur getimmerd.

In het Manifest staan 11 stellingen waarin de actiegroep aangeeft hoe we de Superboerencultuur willen borgen. Het Manifest is op de site www.superboeren.nl te downloaden. De actiegroep is vervolgens door George de Jong uitgenodigd om mee naar binnen te gaan. Woordvoerder Sjoerd Weikamp heeft nogmaals ons ongenoegen en onze grote zorgen over de club verwoord aan de beide vertegenwoordigers van de club.

Waarna George de Jong een reactie op persoonlijke titel gaf.´Laat ik vooropstellen dat ook voor ons als RVC het afgelopen seizoen een grote deceptie is geworden. Net als in 2005 en 2009 weer gedegradeerd en op een wijze die De Graafschap onwaardig is. Het doet me heel goed te constateren dat jullie op gestructureerde en positieve wijze de zorgen en wensen bij ons onder de aandacht brengen en vragen om een dialoog en je wilt inzetten voor onze club´, aldus de Jong.

Dit laatste willen we ook vasthouden gedurende het proces naar veranderingen, maar dat kan alleen als er wederzijds respect is. Wat de actiegroep wil veranderen is niet in een paar weken te realiseren. De structuur van de club kan niet van de een op de andere dag omgegooid worden. Om invloed te krijgen zullen we bepaalde procedures moeten volgen. Zolang we met elkaar in gesprek blijven en we zien dat er serieus naar ons geluisterd wordt zullen´harde´acties hopelijk niet nodig zijn.

De Jong vertelde verder`Volgens ons is vooral het aankoopbeleid afgelopen zomer oorzaak geweest van veel problemen. Gedurende het seizoen hebben we getracht binnen onze financiële mogelijkheden gericht maatregelen te nemen en bij te sturen. Daarbij is zelfs uit noodzaak afgeweken van de speelstijl om maar in de Eredivisie te blijven. Een speelstijl die voor ons ook de komende jaren de basis is voor het ´De Graafschap voetbal´, aanvallen en spektakel´.

De actiegroep onderschrijft dit maar vindt wel dat de RvC daar consequenties aan moet verbinden. We blijven dus aandringen op het beschikbaar stellen van de stoelen in de RvC. We willen meedenken en meepraten over nieuwe kandidaten. Verder vertelde George de Jong´Wij kunnen jullie verzekeren dat er ondanks de noodzaak tot bezuinigen vanuit het genoemde beleid gericht gewerkt wordt aan de toekomst. Aan de verbetering van de organisatie, bemanning en de realisatie van een “De Graafschap” waardig team voor het komend seizoen. Daarbij is het aantrekken van een boerenzoon als trainer een eerste stap in de goede richting´.

De actiegroep is bijzonder teleurgesteld dat slechts 1 lid van de RvC aanwezig was. We kregen de toezegging van George de Jong dat de RvC en de directie graag met ons van gedachten wil wisselen over de toekomst van De Graafschap en de realisatie van mogelijke verbeterpunten. Helaas hebben we tot op heden geen uitnodiging voor een gesprek ontvangen!?

Met vriendelijke groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren hansboesberg@superboeren.nl

Gerelateerde nieuwsberichten