Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Update van de voorzitter SV: Vertrouwen

Update van de voorzitter SV: Vertrouwen

In de poll op onze site Superboeren.nl werd je mening gevraagd over je verwachtingen voor het komende seizoen. De stemmen gingen gelijk op naar 'Kampioen worden' en 'Vertrouwen terug winnen van de supporters'. Als we dan kampioen worden is het tweede punt ook geregeld, want dan hebben we er ook weer vertrouwen in. Maar dat is te kort door de bocht, denk ik.

Gaan we een jaar later weer onderuit dan is ook het vertrouwen weer gedaald tot het nulpunt. Er is dus meer nodig. Voor mij is het 'Vertrouwen winnen van de supporters' prioriteit nummer 1. Ik heb vaak gehoord dat onze club al jaren beterschap beloofd. Het geloof daarin is er niet meer, daarom zijn we met de Actiegroep, de discussie aangegaan met de bestuurders en de directie van onze club. We willen nu voor eens voor altijd duidelijk maken dat het geduld op is en dat er geen vertrouwen is in een goede toekomst als er niets veranderd.

We hebben onze ideeën verwoord in het Manifest. We zijn daarover met de club in gesprek. Intussen hebben we de supporters opgeroepen lid te worden van de Vereniging De Graafschap. De reacties hierop waren enthousiast, waardoor we een van onze doelstellingen al hebben kunnen realiseren. Met vertrouwen kijken we uit naar de ledenvergadering op 26 september. We hebben 3 namen van kandidaten bij de RvC neergelegd die naar ons idee de huidige RvC kunnen versterken. Met deze en andere kandidaten worden gesprekken gevoerd de komende tijd door de RvC. Met vertrouwen zien wij de reactie van de RvC op onze kandidaten tegemoet.

Deze reactie kan een belangrijke stap zijn in het terug winnen van het vertrouwen. Het tegenovergestelde kan zich helaas ook voordoen. Er staan meer punten op de agenda met de RvC. We hebben tot nu toe een goede discussie gevoerd met elkaar. De uitkomst zal blijk moeten geven of we met vertrouwen verder kunnen en willen met elkaar.

Het Beleidsplan 2011-2015 vormt een goede basis voor de toekomst. Het plan heeft veel raakvlakken met ons Manifest. Mits er wordt vastgehouden aan dit plan en er geen ‘paniekvoetbal’ wordt gespeeld als het even niet loopt, dan geeft dit Beleidsplan vertrouwen voor de toekomst. Intussen draait de wereld gelukkig door, ook bij de technische mannen bij De Graafschap. In alle rust bouwen Vroomans en Huistra aan het team voor het nieuwe seizoen.

Het is een verademing om te zien hoe professioneel deze heren het aanpakken. We worden niet geconfronteerd met cowboy verhalen of exotische verrassingen die voor de hoofdprijs worden binnen gehaald. Ik heb er vertrouwen in dat Vroomans en Huistra er samen iets moois van gaan maken de komende jaren. Als de spelers dit vertrouwen op het veld straks waar gaan maken zijn we voetbaltechnisch op de goede weg. Laten wij er voor zorgen dat zij het juiste podium krijgen op De Vijverberg. Dat kan maar op 1 manier namelijk in een vol stadion.

Zorg dus dat je er vanaf 10 augustus weer bij bent. Maar daarmee zijn we er nog niet. Bestuurlijk moeten we ook nog op een lijn zien te komen. Conclusie voor dit moment is naar mijn mening dat het vertrouwen groeit. Wat kampioen worden betreft ben ik van mening dat we niet te snel moeten willen. Laten we realistisch zijn. We hebben een jong en nieuw team, laten we een jaar extra in de Jupiler League blijven en zorgen dat we er echt klaar voor zijn om terug te keren op het hoogste niveau. Ik zou het geweldig vinden als we in 2014 kampioen worden, het jaar dat De Graafschap 60 jaar wordt en de SV Superboeren 40 jaar. Samen 100 jaar en kampioen wat een feest gaat dat worden.

Met vriendelijke groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 12 april. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Telstar.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X