Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Supporters staan achter het Manifest

Supporters staan achter het Manifest

Vrijdagavond 15 juni heeft de Actiegroep een supportersavond georganiseerd op de Vijverberg. Ruim 150 supporters spraken hun vertrouwen uit in de Actiegroep en gaven hun goedkeuring aan het Manifest.

Een week eerder had de Actiegroep besloten om op een supportersavond met de achterban in contact te komen. Veel communicatie verloopt via de website Superboeren.nl en de website van de BT. Daarnaast worden veel berichten via twitter (@dgrevolutie) gevolgd. Het werd nu tijd voor een bijeenkomst waarin de Actiegroep zichtbaar zou worden en de achterban haar mening kon geven over het Manifest.

In een paar dagen was de bijeenkomst, met medewerking van De Graafschap, in de supporterskantine georganiseerd. Om 19.00 uur melden zich de eerste supporters. Uiteindelijk waren er zo´n 150 supporters in de kantine verzameld. Om half acht gaf de woordvoerder van de Actiegroep, Sjoerd Weikamp, de aftrap met een voorstelronde van de leden van Actiegroep. Vervolgens mocht Hans Boesberg, voorzitter van SV Superboeren uitleggen in hoeverre hij de 2.000 leden van de supportersvereniging dacht te kunnen vertegenwoordigen.

Gezien de vele positieve reacties die Boesberg had ontvangen van supporters op eerder geplaatste artikelen op Superboeren.nl, was Boesberg er van overtuigd dat hij de steun van de leden had. Boesberg benadrukte het belang van een sterke supportersvereniging en riep de aanwezigen op lid te worden van de SV. “Als de SV nu een sterke groei kan laten zien, dan geven we hiermee een heel duidelijk signaal af naar de club” aldus Boesberg.

Sjoerd Weikamp gaf vervolgens een uitleg over de 11 stellingen in het Manifest. Alle aanwezigen zegden hun steun toe aan het Manifest en gaven daarmee een mandaat aan de Actiegroep om door te gaan op de ingeslagen weg. Aansluitend gaf Roel Salemink een toelichting op de wijze waarop de Actiegroep denkt door te dringen tot de besluitvorming in de club. Via de vereniging waarvan de supporters lid kunnen worden gaat de weg via het bestuur van de vereniging (StAK) naar de RvC.

Tijdens de discussie die ontstond kwam naar voren dat de Actiegroep zich nog verder gaat verdiepen in de organisatie van de vereniging, hierbij geholpen door leden van de vereniging. Na de pauze ontstond een levendige discussie over het voordragen van kandidaten voor de RvC door de Actiegroep. Er is inmiddels een aantal personen gepolst door de Actiegroep om kandidaat te worden. Sjoerd Weikamp stelde dat het nu niet het moment was om namen te noemen.

“We willen dit graag met de directie en de RvC bespreken, zoals we dat op 5 juni met George de Jong hebben afgesproken. We wachten op de uitnodiging voor een gesprek” aldus Weikamp. “We zijn ons er terdege van bewust dat de huidige RvC leden belangrijk zijn voor de club. Deze mensen hebben een blauw-wit hart en zijn ook supporter. Daarnaast zijn ze vaak ook nog sponsor. We hebben respect voor deze mensen, maar we willen wel met ze praten over veranderingen” vervolgde Weikamp. De Actiegroep wilde op deze avond ook duidelijk maken dat veranderingen tijd kosten. Binnen enkele weken of zelfs maanden mogen geen veranderingen verwacht worden.

De Actiegroep zal de supporters blijven informeren over de vorderingen. Als het nodig mocht zijn dan zal de Actiegroep de supporters weer bij een roepen. De Actiegroep kijkt terug op een succesvolle avond met een goede opkomst die een juiste afspiegeling was van de supporters van De Graafschap.

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl (lid van de Actiegroep)

Foto's: Johan Wissink

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X