Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Reactie van de voorzitter: Respect

Reactie van de voorzitter: Respect

Om met elkaar te kunnen overleggen en om met elkaar aan oplossingen te kunnen werken moet er wederzijds respect zijn. Partijen die geen respect voor elkaar hebben zullen niet tot de goede oplossingen komen, omdat door wantrouwen draagvlak zal ontbreken. Ik ben van mening dat het respect bij De Graafschap voor de supporters, vertegenwoordigd door de Actiegroep, ontbreekt.

Hoe kun je anders verklaren dat er op de website van De Graafschap met geen woord gerept wordt over het Manifest? Hoe valt het uit te leggen dat nu bijna 2 weken na het aanbieden van het Manifest er nog steeds geen afspraak is gemaakt voor een gesprek met de Actiegroep? Hoe moet je uitleggen dat er geen formele reactie is gekomen van de Raad van Commissarissen (RvC)  op het Manifest? Hoe leg je uit dat er vrijdagavond niemand van de Graafschap-leiding aanwezig was op de supportersavond? Hoezo communicatie en transparantie?

De uitleg is: GEEN RESPECT. Daar waar de Actiegroep voortdurend de weg van de rede volgt en met respect spreekt en handelt, daar laat De Graafschap het afweten. Als klap op de vuurpijl komt daags na de supportersavond de reactie van onze voorzitter mevrouw Ross. Tot dat moment was er geen enkele reactie vanuit de club geweest. Toen echter De Gelderlander tijdens de supportersavond optekende dat de supporters het vertrek van mevrouw Ross vroegen, bleek er toch geluid uit de club te kunnen komen. Uit de reactie van mevrouw Ross valt op te maken dat er wederom GEEN RESPECT is.

Op het moment dat er een krasse uitspraak als kop in de krant komt wil men bij de club dus wel reageren. Als de Actiegroep zich op een nette wijze aan de voordeur meldt met het verzoek om te mogen (mee)praten, wordt er niet geageerd. George de Jong (lid RvC) prees de manier waarop wij met de club communiceren, maar als nu blijkt dat alleen ferme uitspraken werken dan moeten we het misschien over een andere boeg gooien. Ik begrijp niet dat onze voorzitter mevrouw. Ross, die jaren in de Haagse politiek haar `mannetje` heeft gestaan, deze prietpraat teksten roept in de krant. Iemand die zo door de politieke wol geverfd is, weet dat je hiermee mensen tegen je in het harnas jaagt.

In twijfeltrekken of wij een vrouw als voorzitter willen en dat wij verwachten dat mevrouw  Ross met ons een biertje komt drinken, zijn naar mijn mening `politiek niet correcte` uitspraken. Als haar uitspraken bedoeld zijn om het Manifest te ridiculiseren dan denk ik dat deze uitspraken als een boemerang zullen gaan werken.

Als de uitspraken bedoeld zijn om ons uit de tent te lokken, dan weten wij ons gesteund door een breed draagvlak bij de supporters. Wij zullen met open vizier blijven strijden voor de belangen van onze club.

De uitspraken van mevrouw Ross in de krant getuigen niet van respect, maar van struisvogelpolitiek. Laat duidelijk zijn: wij willen de club geen schade toebrengen maar uit het dal halen. Wij willen niet langer werkeloos toekijken hoe onze club afglijdt, want wij zijn De Graafschap en De Graafschap dat zijn wij. Dat geldt ook voor de mensen bij De Graafschap en de leden van de RvC. Niemand trekt het blauw-witte hart van betrokkenen in twijfel. Met elkaar moeten we doen wat het beste is voor de club. Attamottamotta!

Met vriendelijke groet,

Hans Boesberg
Voorzitter SV Superboeren De Graafschap

Reageren? hansboesberg@superboeren.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X