Robbemond doet zijn oude ploeg de das om

Gisterenavond werd alweer de laatste wedstrijd van een veelbewogen voetbaljaar gespeeld. Op de Vijverberg was er een weerzien met voormalig trainer Reinier Robbemond. Robbemond was in Doetinchem eindverantwoordelijk voor de maandag ontslagen Kevin Hofland.

In de ploeg van Adrie Poldervaart kreeg Charlison Benschop in de spits de voorkeur boven Danzell Gravenberch. Daarnaast keerde Philip Brittijn terug in de basis na een schorsing van 1 duel. Verder ontbrak Siem de Jong om prive redenen.

De Tricololers uit Tilburg moesten het stellen zonder de geblesseerde Freek Heerkens en Pol Llonch. Dat de Superboeren na 4 minuten geen penalty kregen was te danken aan de lichte twijfeling bij scheidsrechter Nagtegaal, nadat Michael de Leeuw binnen de beruchte lijnen licht werd geraakt. Net als afgelopen zondag tegen FC Eindhoven legde de Graafschap in de eerste helft een erg behoudend spel op de mat. Opnieuw misten de toeschouwers die de kou hadden getrotseerd het D’ran voetbal, waar de Superboeren ooit zo bekend en gevreesd voor waren bij de tegenstanders.

(Verslag gaat verder onder de foto's)

De eerste speldenprik van de Superkruiken kwam er in de 13e minuut toen Kabangu er met de bal vandoor ging. Oog in oog met keeper Hidde Jurjus zag hij zijn slappe schot gekeerd worden. De blauw witten krijgen daarna wat kleine kansjes maar echt gevaar weten ze niet te stichten.

Na 23 minuten moeten we de eerste teleurstelling van de avond tot ons nemen. Uit een vrije trap van Leeroy Owusu is het Kabangu die vanaf zo’n 14 meter de bal de rechterbovenhoek kopt achter de kansloze Hidde Jurjus. 0-1.

Tot aan de rust komt de thuisploeg niet verder dan een paar voorzetjes voor het doel van Lamprou zonder er gevaar uit te kunnen stichten.  Willem 2 stichtte nog het meeste gevaar. Een schot van Meerveld ging rakelings langs en Verreth kegelde een vrije trap op de vuisten van Hidde Jurjus.

Na de rust zien we een wat meer aanvallender De Graafschap. De Tricolores worden wat verder teruggedrukt. Het kreeg mogelijkheden via Charlison Benschop en Camiel Neghli.

Daar waar de broodnodige gelijkmaker uitblijft profiteerde de ploeg van Reinier Robbemond. Uit een snelle omschakeling was het opnieuw raak. De diep gestuurde Svensson knalde de bal tegen de binnenkant paal en zag de terug carambolerende bal via Rio Hillen alsnog in het doel belandden.0-2

Kort voor het einde werd het ook nog 0-3 toen Svensson zijn invalbeurt beloonde met zijn tweede van de avond.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken na de foto's)

Vrijdag 16 december 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2022-2023)

De Graafschap - Willem II: 0-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Elton Kabangu (23.), 0-2 Rio Hillen (77. / eigen doelpunt), 0-3 Max Svensson (89.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 9.254

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Robin Schouten (80. Jan Lammers), Jeffry Fortes ©, Rio Hillen, Alexander Büttner; Hamza Bouihrouchane (80. Sam Bisselink), Mees Kaandorp (71. Danzell Gravenberch), Philip Brittijn; Camiel Neghli, Charlison Benschop en Basar Önal (80. Hicham Acheffay).

Opstelling Willem II: Lamprou; Owusu, Dammers, Verreth, Schouten, Woudenberg (90+2. Van Berkel); Bosch, De Leeuw (64. Crowley), Meerveld (90+2. Spieringhs); Bokila © (75. Hornkamp) en Kabangu (75. Svensson).

Gele kaart(en) De Graafschap: Benschop (35.)

Gele kaart(en) Willem II: Bosch (71.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Willem II: -

Bijzonderheid: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.