Jesse Schuurman houdt de Graafschap in de race voor de 2e plaats

Gisterenavond stond er opnieuw een kraker op het programma in de KKD Divisie. Een Do or Die duel van de bovenste beste orde. Bij een zege van De Superboeren stonden zij officieus in de Eredivisie, maar bij een zege voor de bezoekers, lag het weer helemaal open.

Daar waar De Graafschap met een ongewijzigd elftal aan de wedstrijd begon, voerde Almere City trainer Jeroen Rijsdijk een flink aantal wijzigingen door. Hij startte met maar liefst 5 andere spelers in de basis. Met een van 3-4-3 opstelling probeerde hij De Graafschap te gaan verrassen.

De Superboeren lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en openden na 3 minuten de score met een prachtige buitenkant links ingeschoten bal van Elmo Lieftink. Niet veel later barstte boven de Vijverberg een waar vuurwerkspektakel los. De wedstrijd moest vanwege de rookontwikkeling daardoor zelfs eventjes worden stilgelegd.

In het verloop van de 1e helft had Almere City FC veel balbezit, maar tot veel kansen leidde dit niet. In de extra tijd van de 1e helft kwam Almere City toch op gelijke hoogte via Elias Sorensen. Direct na die gelijkmaker kreeg Jorrit Smeets de kans op de 1-2, maar het schot van de Limburger werd geblokt.

Bij het begin van de tweede helft bracht trainer Mike Snoei Ralf Seuntjens binnen de lijnen op zoek naar de voorsprong. De Doetinchemmers kregen wat kleine kansen via Jordy Tutuarima (bal in het zijnet) en Daryl van Mieghem. Na 8 minuten slaan de Zwarte Schapen oe. Op aangeven van Breedijk kopt Verheydt met een schitterende tegendraadse boogbal de 1-2 achter Rody de Boer.

Door deze tegenvaller moest De Graafschap op zoek naar de gelijkmaker. Er lukte echter weinig en veel kansen werden niet voorgeschoteld. Door het inbrengen van extra aanvalskracht met Mohamed Hamdaoui en Melvin Platje probeerde men het tij te gaan keren. In de 72e minuut was Melvin Platje nog dichtbij de gelijkmaker. De aanvaller wist echter niet raak te schieten uit een rebound.

Met nog maar een paar minuten te spelen begonnen de Superboeren een waar aanvalsoffensief waarin zelfs keeper Rody de Boer mee naar voren trekt. De Almeerdes lijken stand te gaan houden. Diep in blessure tijd ontploft de Vijverberg dan toch. Het is Jesse Schuurman, die in de laatste seconden van de wedstrijd, na veel gefrommel achter doelman Woud weet te kopen. Een heel belangrijk doelpunt. De Graafschap houdt hierdoor zes punten voorsprong op de naaste concurrent met nog drie wedstrijden te spelen.

Tijdens deze wedstrijd zijn er (sfeer)foto's gemaakt. Deze zijn terug te vinden in ons fotoalbum!

Vrijdag 23 April 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap - Almere City 2-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lieftink (3), 1-1 Sørensen (45+1.), 1-2 Verheydt (58.), 2-2 Schuurman (90+5.)

Arbiter: Van den Kerkhof Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert ©, Jordy Tutuarima; Elmo Lieftink (64. Mohamed Hamdaoui), Danny Verbeek (46. Ralf Seuntjens), Jesse Schuurman; Johnatan Opoku (64. Melvin Platje) en Daryl van Mieghem.

Opstelling Almere City: Woud; Helstrup (74. Mannes), Mirani, Breedijk; Tunga (60. Hammouti), Receveur, Koolwijk © (74. Kaandorp), Smeets; Sørensen (60. Yeboah), Verheydt en Alhaft (83. Bouyaghlafen).

Gele kaart(en) De GraafschapVan de Pavert (18).