De Graafschap wint verdiend van SC Cambuur

Trainer Henk de Jong heeft bij zijn terugkeer naar Doetinchem niet voor een stunt kun zorgen. De Graafschap won tegen zijn nieuwe club met 2-0 en is daarmee gedeeld koploper in de Keuken Kampioen divisie.
De Graafschap begon goed aan de wedstrijd. Na 3 minuten was het Gregor Breinburg die zijn voorzet tot corner verwerkt zag worden. Na 8 minuten werd Cambuur even gevaarlijk uit een corner van Maulun kopt Schouten net naast. Daryl van Mieghem is een aantal keren gevaarlijk maar tot een doelpunt leidde het nog niet. In de 29e mag Mohamed Hamdaoui een vrije trap nemen. Zijn prachtige schot belandt helaas op de lat. Ruim 6 minuten later mag Cambuur een vrije trap nemen na een overtreding van Ted van de Pavert. Maulun mag vanaf de rand 16 meter proberen Cambuur op voorsprong te schieten. Tot geluk van iedereen met een Graafschap hart en keeper Hidde Jurjus schiet hij de bal op de lat. Op slag van rust komen de Superboeren dan toch eindelijk op 1-0. Een gemakkelijk gegeven strafschop, wordt door Youssef El Jebli onberispelijk achter doelman Stevens geschoten.
Na rust zien we dezelfde 22 spelers uit de kleedkamers komen. Nadat Youssef El Jebli oog in oog met de doelman zijn doelpoging ziet stranden is het niet veel later dan toch 2-0. Na een aantal kansen is het middenvelder Jesse Schuurman die die keeper in de korte hoek weet te verassen. Het spel wordt harder en scheidsrechter Ingmar Oostrum moet een aantal keren handelend optreden, zo lopen tegen Daryl van Mieghem en Gregor Breinburg na harde overtredingen tegen hun eerste kaart van het seizoen op. Ook Cambuur speler Kallon ontvangt een prent van de arbiter. In de 66e minuut zwelt een luid applaus op in het stadion, Trainer Henk de Jong wordt toegezongen door 9000 toeschouwers en bedankt voor zijn diensten voor de Superboeren. In de 90e minuut wordt het bijna 3-0. Mohamed Hamdaoui soleert door de Cambuur defensie maar ziet zijn schot via een Cambuur been helaas over de achterlijn gaan. In blessuretijd krijgt Javier Vet nog een grote kans maar zijn harde schot, spat uit een op de vuisten van Sonny Stevens. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is de eerste 3 punter een feit.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 9 augustus 2019 (Seizoen 2019-2020)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 El Jebli (45+2.), 2-0 Mac-Intosch e.d. (51.)
Arbiter: Ingmar Oostrom | Toeschouwers: 9702

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu (58. Jasper van Heertum), Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Roland Baas, Gregor Breinburg, (73. Javier Vet), Youssef El Jebli, Jesse Schuurman, Daryl van Mieghem (89. Frank Olijve), Ralf Seuntjens © en Mohamed Hamdaoui.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch, Schouten ©, Sambissa; Hoedemakers (54. Akoy), Jacobs, Maulun (69. Paulissen); Kallon, Mühren en Korte (84. Oratmangoen).

Gele kaart(en) De Graafschap: Ted van de Pavert (35.), Daryl van Mieghem (62.), Gregor Breinburg (65.).
Gele kaart(en) SC Cambuur: Hoedemakers (15.), Kallon (64.).