Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

En dat is 3! De Graafschap koploper in de Keukenkampioendivisie

En dat is 3! De Graafschap koploper in de Keukenkampioendivisie

Tijdens de derde speelronde in de Eerste Divisie won De Graafschap het thuisduel met 3-0 van FC Volendam. Na de eerdere overwinningen op SC Cambuur (2-0) en MVV Maastricht (0-3) betekende deze derde zege op rij de beste seizoenstart ooit. Zonder Youssef El Jebli, die een 2-jarig contract heeft getekend bij Al-Faisaly uit Saudi-Arabië, kon Stef Nijland zijn positie innemen. Eerder nog de teleurstelling daar de speelminuten ontbraken, maar tegen FC Volendam deed Stef Nijland de lijn van Youssef El Jebli (twee doelpunten in twee wedstrijden) voortzetten: scoren. Met een goede uithaal bracht Stef Nijland de 1-0 op het scorebord. Het team van hoofdcoach Wim Jonk kreeg tijdens de wedstrijd verschillende kansen, maar stuitte vervolgens op doelman Hidde Jurjus.

De beginfase van de tweede helft zorgde er voor dat de Volendammers aanvallender uit de startblokken schoten. Tot een gelijkmaker zorgde dat niet. Voor eigen publiek, ruim 9.500 toeschouwers, leek Mohamed Hamdaoui de stand de verdubbelen. Tijdens een één-op-één situatie met doelman Nordin Bakker bleef de aanvaller niet koelbloedig en bleef de 1-0 tussenstand staan. Niet veel later viel alsnog de 2-0 met een kopbal via Ralf Seuntjens. De aanvoerder wist daarna van afstand te schieten. Zijn schot werd eerst door goalie Bakker gekeerd, maar de rebound was voor Mohamed Hamdaoui om binnen te tikken, 3-0. Zes minuten voor tijd liet coach Mike Snoei de 16-jarige Milan Hilderink debuteren bij De Graafschap. Zowel NAC Breda als De Graafschap won het derde duel van de competitie. Op doelsaldo staan de Doetinchemmers op de eerste plaats.

Volgende week vrijdag wacht voor de Superboeren de uit ontmoeting met TOP Oss.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 23 augustus 2019 (Seizoen 2019-2020)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Stef Nijland (18.), 2-0 Ralf Seuntjens (72.), 3-0 Mohamed Hamdaoui (75.).

Arbiter: Marc Nagtegaal | Toeschouwers: 9.503

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg (84. Milan Hilderink), Jesse Schuurman, Stef Nijland (58. Javier Vet), Jordy Thomassen, Ralf Seuntjens ©, Mohamed Hamdaoui (76. Jeremy Helmer). 

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, Tol ©, Eerdhuijzen (76. Visser), Smal; Plat, Vlak, Veerman; Doodeman (71. Johnson), El Azzouzi en Murkin (63. Kaars).

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) FC Volendam: El Azzouzi (60.)

 

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

• Bestelformulier
Boek 65 jaar De Graafschap


® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Facebook

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

SC Verl

SC Verl

Zaterdag 27 juli, aanvang 16:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X