Matig opererend De Graafschap speelt gelijk tegen Achterhoek Cup winnaar

Vanavond speelde De Graafschap haar tweede oefenduel tegen de winnaar van de Achterhoek Cup AZSV uit Aalten. Er werd een uiterst matige vertoning op de hobbelige mat neergelegd. AZSV met veel oud Graafschap jeugdspelers in de gelederen bood goed tegenstand.

De Graafschap dat startte met een aantal nieuwelingen in de basis had veelvuldig balbezit maar was zeer onnauwkeurig in de afronding. Zo misten Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui en Javier Vet een aantal kleine kansen met schoten op het doel. Grootste kans in de 1 e helft was een schot van Stef Nijland dat nog gekeerd werd door de Aaltense doelman. De hoofdklasser uit Aalten hield goed stand en kwam zelf ook tot een aantal kansen. Na de pauze stonden er 11 andere spelers in het veld. De Graafschap begon gretig en dat resulteerde 3 minuten na rust in een 1-0 voorsprong door een goal van Jordy Thomassen die een voorzet van links door Jordy Tutuarima tegen de touwen werkte. Even leek het erop af het elftal van Mike Snoei de schroom van het slechte spel uit de eerste helft van zich afgooide. Maar 8 minuten na de 1-0 was het oud Graafschapper Niek te Veluwe die de stand gelijk trok. De Graafschap probeerde het nog wel maar goed keeperswerk stond de winnende treffer in de weg. Een enkele keer kwam AZSV er nog gevaarlijk uit maar tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Ruim een minuut voor tijd leek De Graafschap dan toch nog de overwinning over de meet te gaan trekken. Het was Jesse Schuurman die de bal goed naar de linkerbovenhoek kopte, de goed keepende Mathijs Ebbers voorkwam echter met een prachtige redding de onverdiende eindoverwinning.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Donderdag 4 Juli 2019 (voorbereiding seizoen 2019-2020)

AZSV Aalten - De Graafschap 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1 Jordy Thomassen (48.), 1-1 Niek te Veluwe (56.).

De Graafschap 1e helft: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Milan Hilderink, Roland Baas, Javier Vet, Stef Nijland, Jonathan Vergara Berrio, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui.

De Graafschap 2e helft: Jordy Rondeel, Jasper van Heertum, Fahd Aktaou, Frank Olijve, Gregor Breinburg, Jordy Thomassen, Matthijs van Nispen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Jesse Schuurman, Dylan Chiazor.