Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Graafschap geeft alles weg in blessuretijd: 2-3

Graafschap geeft alles weg in blessuretijd: 2-3

De Graafschap leverde opeigen een zeer matige voorstelling af. Tegen FC Groningen werd een 0-1 uit het niets omgebogen in een voorsprong. De extra tijd op De Vijverberg verliep echter desastreus voor de thuisclub: 2-3.

De Graafschap verscheen met het nodige vertrouwen aan de aftrap, nadat het midweeks FC Utrecht had uitgeschakeld in het bekertoernooi. Waar trainer Ulderink de mogelijkheid tot mutaties in zijn opstelling, liet de oefenmeester zijn elftal van de laatste weken intact.

Wat het publiek de eerste helft te zien kreeg, hield niet over. In balbezit zocht De Graafschap amper de diepte en ging het opzichtig vaak breed en teug. De bezoekers speelden ook niet groots maar doken regelmatig op voor goalie Yves De Winter, die daarmee uitgroeide tot beste Graafschapper. De Belg voorkwam treffers van Bacuna en Burnet. Namens De Graafschap was alleen Rydell Poepon gevaarlijk, dit was kort voor rust.

Vroeg in de tweede helft probeerde Ulderink met Nenad Sreckovic meer grip op het middenveld te krijgen, iets dat nauwelijks lukte en de Groningers bleven het meest dreigend. Het doelloos rondspelen van De Graafschap wekte irritatie bij de aanhang. De 0-1 volgde dan ook na 64 minuten. De koning van de assist, Tadic, bood Texeira de kans om zijn eerste in de Eredivisie te scoren: 0-1.

Dit brak de wedstrijd wel open. De Vijverberg veerde op en zag De Graafschap via een gelukje de stand gelijktrekken. Invaller Jussi Kujala besloot maar een schot op Van Loo los te laten. Het werd echter een rolletje dat door Yuri Rose via zijn hak in het doel belandde: 1-1.

Dat het nog gekker kon bleek na 83 minuten. Toen kogelde verdediger Vito Wormgoor een vrije trap binnen: 2-1. Hiermee zou De Graafschap zeer rijkelijk beloond worden. Hoewel FC Groningen de druk op de Doetinchemse defensie opvoerde, leken de drie punten binnen. In de blessuretijd ging het alsnog helemaal mis bij De Graafschap. Er werd simpel een vrije trap weggegeven. De Achterhoekers stonden toe dat de bal snel genomen kon worden en via Enevoldsen en Tadic, tekende Texeira voor de gelijkmaker. Ook dit kon niet worden vastgehouden en bezweek de jonge achterhoede en gaf Tadic het laatste tikje: 2-3.

Een dreun die aankomt in Doetinchem en genoeg stof tot nadenken geeft. Bij winst had de Dpetinchemse club een fraaie plek in de middenmoot ingenomen, nu blijft men in de gevarenzone.

Karakteristiek, zondag 25 september 2011

De Graafschap – FC Groningen 2-3 (0-0)
Scoreverloop: 0-1, Texeira (65), 1-1, Yuri Rose (70), 2-1, Vito Wormgoor (83), 2-2, Texeira (90+1), 2-3, Tadic (90+2)

Arbiter: Van Hulten
Toeschouwers: 11.665

Geel De Graafschap: -
Geel FC Groningen: Van Dijk, Tadic

De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor, Ted van de Pavert, Ties Evers (66. Jussi Kujala), Yuri Rose, Rogier Meijer, Michael de Leeuw (69. Sjoerd Overgoor), Gregor Breinburg (51. Nenad Sreckovic), Rydell Poepon, Soufian El Hassnaoui.

FC Groningen: Van Loo, Kappelhof, Van Dijk, Kwakman, Burnet (84. Jones), Kieftenbeld, Andersson (81. Enevoldsen), Sparv, Bacuna (69. Holla), Texeira, Tadic.

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X