Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Andries Ulderink heeft luxe kopzorgen

Andries Ulderink heeft luxe kopzorgen

Andries Ulderink bestempelt het thuisduel tegen FC Groningen als "zeer belangrijk." De trainer van De Graafschap hoopt aan te kunnen sluiten bij de middenmoot. "Het gaat om één ding en dat is drie punten. We kunnen misschien een aantal ploegen op grotere afstand zetten."

De Graafschap heeft op dit moment vijf punten. Volgens Ulderink heeft een aantal spelers zich woensdag voor de beker laten zien en is het goed mogelijk dat hij een aantal wijzigingen doorvoert in vergelijking met het uitduel tegen Feyenoord. "We hebben een aantal luxe kopzorgen, maar ik wil Groningen even niet wijzer maken dan ze al zijn."

Welke keuzes de staf maakt, blijft daarom onduidelijk. Ook van de zaterdag-training werden de spelers en toeschouwers niets wijzer. Het is goed mogelijk dat aanvoerder Rogier Meijer opnieuw centraal achterin speelt. Dat zou ruimte maken voor een basisplaats voor Jussi Kujala die tegen FC Utrecht niet onverdienstelijk speelde. Het zou ten koste gaan van Ted van de Pavert die terugkeert in de selectie van een schorsing.

Ulderink over de rol van Meijer: "Hij heeft me positief verrast. Ik heb begrepen dat Rogier het daar ook vorig seizoen een aantal keren heel behoorlijk heeft gedaan. Hij was sterk in de duels, rustig aan de bal en is iemand die de organisatie kan neerzetten. Wat dat betreft hebben we er weer een optie bij."

Ook voorin overweegt Ulderink een verandering aan te brengen. De trainer was erg te spreken over het spel van Nenad Sreckovic tegen FC Utrecht en gunt de Serviër mogelijk ook in de competitie een kans vanaf het begin. Soufian El Hassnaoui komt dan waarschijnlijk op de bank terecht.

Vermoedelijke opstelling: De Winter, Evers, Wormgoor, Meijer, Jansen; Rose, Kujala, De Leeuw, Breinburg; Sreckovic en Poepon

Bron: Omroep Gelderland

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X