Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Mokerslag voor zwalkend De Graafschap:1-3

Mokerslag voor zwalkend De Graafschap:1-3

De Graafschap heeft op eigen veld een forse dreun te verwerken gekregen. Tegen RKC Waalwijk kon het gat van drie punten met de Waalwijkers gedicht worden, maar het werd 1-3. Daardoor is de kloof gegroeid rest voorlopig enkel de achtervolging.

De toch al zo door blessures geplaagde ploeg van trainer Ulderink, zag voor aanvang nog een twee spelers afhaken. Yves De Winter (ziek) en Ted van de Pavert (lies), moesten verstek laten gaan. Joost Terol en Lion Kaak waren hun vervangers.

Ook nu zat De Vijverberg nagenoeg vol en zag men de Superboeren goed van start gaan. Al snel was Rose met het hoofd gevaarlijk. Zijn kopbal was niet krachtig genoeg om doelman Zoet in de problemen te brengen. Na ruim een kwartier kwamen de Achterhoekers verdiend op voorsprong. De Leeuw werkte de bal uiteindelijk binnen, nadat pogingen van El Hassnaoui en Sreckovic strandden (1-0) Voor De Leeuw zijn eerst doelpunt op De Vijverberg.

Hierna man RKC het heft in handen en moest De Graafschap steeds verder terug. Evander Sno heerste op het middenveld, met naast zich de prima spelende oud-Graafschapper Sander Duits. Ook spits Ten Voorde bleek lastig te bespelen voor de thuisploeg. De gelijkmaker viel na 38 minuten. Duits legde een vrije trap op het hoofd van Frank van Mosselveld, die zo Terol passeerde (1-1). Op slag van rust belandde een kopbal van De Leeuw op de lat.

In de tweede helft probeerde De Graafschap het wel, maar was het aanvallend tandloos. Poepon en de deze keer erg solistische Sreckovic, speelden te ver van het doel om echt gevaarlijk te worden.

Na 65 minuten was het aanvoerder Ard van Peppen die het beter spelende RKC op voorsprong zette. Zijn schot verdween in de verre hoek achter Terol. Deze klap bleek misschien al wel beslissend voor de wedstrijd. Ulderink wisselde El Hassnaoui die niet verder kon, en tegelijkertijd ook De Leeuw. Deze wissel kon op weinig begrip rekenen van de fans.

Dat de score in de slotfase ook nog opliep naar 1-3, door een eigen treffer van invaller Jochem Jansen, maakte de teleurstelling alleen nog maar groter. Voor het eerst dit seizoen liet de achterban duidelijker haar onvrede blijken.

Voor aanvang van het seizoen waren er mensen die stelden dat deze selectie beter zou zijn dan die van het vorig seizoen. Er waren mensen die dit ook beaamden. Het is nu nadrukkelijk aan de clubleiding om ervoor te zorgen dat de situatie na de wintersop niet al heel snel uitzichtloos wordt.

Karakteristiek, vrijdag 16 december 2011

De Graafschap - RKC Waalwijk 1-3 (1-1)
Scoreverloop:
1-0, Michael de Leeuw (16), 1-1, Van Mosselveld (38), 1-2, Van Peppem (65), 1-3, Jansen (87/eigen doelpunt)

Arbiter: Kuipers
Toeschouwers: 11.722

Geel De Graafschap: Rogier Meijer*, Rydell Poepon, Yuri Rose*
Geel RKC Waalwijk: Ramos, Sno

De Graafschap: Joost Terol, Ties Evers, Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Purrel Fränkel, Michael de Leeuw (67. Kaye Coppoolse), Yuri Rose, Soufian El Hassnaoui (67. Jochem Jansen), Lion Kaak (72. Sjoerd Overgoor), Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

RKC Waalwijk: Zoet, Ramos, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen, Sno, Duits, Braber (61. Auassar), Meijers, Schet (86. Van Hout) en Ten Voorde (80. Castillion).

* Tegen sc Heerenveen geschorst

Overig

Seizoenstatistieken

Gerelateerde nieuwsberichten

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X