Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap wint zes punten duel: 1-2

De Graafschap wint zes punten duel: 1-2

De Graafschap heeft zaterdagavond goede zaken gedaan door VVV Venlo met 1-2 te verslaan.

Trainer Ulderink kon voor deze geen beroep doen op de geblesseerde El Hassnauoi. Zijn plaats werd ingenomen door Breinburg. De Achterhoekers begonnen matig aan de wedstrijd. Al snel ontstonden er hachelijke momenten voor het doel van De Winter. Na achttien minuten spelen opende de thuisclub de score. Evers zag er niet goed uit bij een snel genomen vrije trap  waarna Wildschut op De Winter afstevende. De Belgische keeper wist in eerste instantie redding te brengen maar Uchebu was er als de kippen bij en bracht de 1-0 op het scorebord. De Achterhoekers hadden het verdedigend erg moeilijk met de snelle aanvallers van de thuisclub. Van der Pavert en Meijer moesten dit beiden bekopen met een gele kaart. Tussendoor raakte Wormgoor met een afstandschot de lat. Toch was het VVV Venlo dat de beste kansen kreeg om de score te verdubbelen. Tot vreugde van de Achterhoekse fans had Uchebo het vizier niet op scherp staan. De Graafschap deelde wat speldenprikjes uit door afstandschoten van Kujala en De Leeuw.

Verdediger Evers bleef na rust achter in de kleedkamer. Zijn plaats werd ingenomen door Jansen die een uitstekende invalbeurt kende. Veel keuze tot wisselen had trainer Ulderink niet. Er zaten vooral jonkies als Kaak en Propper naast hem op de bank. Ook in de tweede helft kwam De Graafschap weer snel onder druk te staan en kropen al snel weer door de oog van de naald toen Musa op kwam zetten. De Graafschap kreeg meer grip op de wedstrijd naar mate de tweede helft vorderde. Poepon liet in kansrijke positie een dot van een kans liggen. De Graafschap kwam op gelijke hoogte na balverlies van de egoïstische Musa. Sreckovic leverde een panklare voorzet af waarna Poepon de gelijkmaker knap binnen schoot. Al snel leken de Limburgers weer op voorsprong te komen maar tot geluk van alles en iedereen die de Achterhoekers een warm hart toe dragen liet de Nigeriaan een geweldige kans liggen. Ook Sreckovic kreeg namens de Achterhoekers een mooie kans maar stuitte op keeper De Vogt. De Serviër stond even later wel aan de basis van het winnende doelpunt. Poepon verlengde de voorzet van de aanvaller waarna Rose de bevrijdende 1-2 binnen kon werken. Door dit resultaat konden de Achterhoekers drie zeer belangrijke punten bijschrijven.

Karakteristiek, zaterdag 26 november 2011

VVV-Venlo - De Graafschap 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 1-0, Uchebo (17), 1-1, Rydell Poepon (74), Yuri Rose (86)

Arbiter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 7.600

Geel De Graafschap: Ted van de Pavert, Rogier Meijer
Geel VVV-Venlo: Fleuren

De Graafschap: Yves De Winter, Ties Evers (46. Jochem Jansen), Vito Wormgoor, Rogier Meijer, Ted van de Pavert, Michael de Leeuw, Yuri Rose, Gregor Breinburg (66. Purrel Fränkel), Jussi Kujala, Nenad Sreckovic, Rydell Poepon.

VVV-Venlo: De Vogt, Mei, De Regt, Yoshida, Fleuren, Linssen, Meeuwis, Molhoek (86. Cullen), Musa, Uchebo (65. Nwofor), Wildschut.

Gerelateerde nieuwsberichten

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X