De Graafschap verliest de eerste wedstrijd in de promotie clash

Met ADO Den Haag troffen de Superboeren gisterenavond geen onbekende tegenstander in de play-offs. Vier keer eerder kwamen de ploegen tegen elkaar uit in het toetje om promotie. De Superboeren tegen de Hagenezen. Een strijd ook tussen twee ploegen die de mouwen opstropen.

Een geweldige sfeeractie, met prachtige spandoeken, viel beide ploegen ten deel bij de opkomst. Na het eerste fluitsignaal bleef de vocale ondersteuning voortduren, het verstomde toen Henk Veerman, op aangeven van oud-Superboer Daryl van Mieghem, na 2 minuten de bal al in het netje dropte. Het doelpunt werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel.

De ploeg uit de Residentie bleef daarna aandringen. In de 11e minuut is het doelman Thijs Jansen die ternauwernood redding weet te brengen op een terugspeelbal van Lion Kaak. Uit de hoekschop die daar opvolgde was het Jeffry Fortes die het schot weet te blokken.

Na 15 minuten is het raak. De eerste de beste kans voor De Graafschap wordt doeltreffend afgerond met een vlammend schot, vanaf rand 16 meter, door de kersverse vader Alexander Büttner. 1-0

Het initatief bleef bij de ploeg van trainer Darije Kalezic. Kansen krijgt het via Henk Veerman, bal net naast de paal, en Amir Absalem. Zijn voorzet word gepakt door doelman Thijs Jansen. Aan Graafschap zijde is Lion Kaak dichtbij de de 2e van de avond, maar zijn schot gaat net naast.

Na een dik half uur valt de gelijkmaker. Uit een goede voorzet van Jari Vlak is het Absalem die de bal over de keeper in de verre hoek binnen kopt. 1-1

Tot aan het rustsignaal bleef het gevaarlijk voor het Graafschap doel. Maar de inzetten van Henk Veerman, Daryl van Mieghem en Jari Vlak worden deskundig onschadelijk gemaakt door doelman Thijs Jansen.

(wedstrijdverslag gaat verder onder de foto's)

Na de rust twee ongewijzigde ploegen. Opnieuw zijn het de Hagenezen die de bovenliggende partij zijn. Spits Henk Veerman kreeg een uitgelezen mogelijkheid de score uit te breiden. Maar zijn inzet gaat naast.

Na 10 minuten werd het spel tijdelijk stilgelegd van wege een medische situatie op de Spinnekop. Per brancard, en onder luid applaus van beide supportersgroepen, wordt de onwel geworden supporter, het stadion uitgeleid.

Na de onderbreking komt ADO al al snel op voorsprong. Daryl van Mieghem tikt de bal het doel in, nadat Joran Hardeman, de bal voor hem de verkeerde kant op kopte. 1-2

Een dikke vijf minuten later is het opnieuw raak voor de club uit Den Haag. Het is Alex Schalk die de bal binnen frommelt na aangeven van Henk Veerman. 1-3

Met nog een kwartier op de klokken is het invaller Devin Haen, die de bal uit een voorzet van Jeffry Fortes, in de handen van doelman Marsman kopt. In die eindfase toont de Graafschap eindelijk wat meer lef. Veel gevaar leveren de diverse kansen jammer genoeg niet op.

In de extra tijd weet de ploeg van trainer Jan Vreman de achterstand nog te verkleinen. Jeffry Fortes weet een 11 meter te benutten nadat de bal op de hand van een ADO-speler komt, 2-3.

De ploeg bezorgde zich daarmee nog een wat betere uitgangspositie voor de return in Den Haag aanstaande zaterdag.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

(wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Dinsdag 14 mei 2024 (Keuken Kampioen Divisie 2023-2024 Play-offs)

De Graafschap - ADO Den Haag: 2-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Alexander Büttner (12.), 1-1 Amir Absalem (30.), 1-2 Daryl van Mieghem (59.), 1-3 Alex Schalk (67.), 2-3 Jeffry Fortes (90+6.)

Arbiter: Nagtegaal | Toeschouwers: 10.083

Opstelling De Graafschap: Thijs Jansen, Jeffry Fortes ©, Joran Hardeman (60. Rio Hillen), Xandro Schenk, Levi Schoppema; Philip Brittijn, Lion Kaak (73. Mimoun Mahi), Donny Warmerdam, Alexander Büttner (73. Tristan van Gilst); Ralf Seuntjens (60. Devin Haen) en Basar Önal (73. David Flakus Bosilj)

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante, Esajas, Siereveld, Waem, Absalem; Vlak, Schalk (90+6. Sellouki), Vigen (77. De Bruin); Van Mieghem (79. Van de Sande) en Veerman ©.

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Waem (27.), Esajas (90+6.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) ADO Den Haag:

Bijzonderheid: wedstrijd tijdelijk stil gelegd vanwege medische noodsituatie op de tribune

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - X (Twitter)