Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Strijdend De Graafschap verliest bij FC Volendam

Strijdend De Graafschap verliest bij FC Volendam

De Graafschap heeft op bezoek bij FC Volendam een 3-1 nederlaag geleden. Philip Brittijn was afwezig, waardoor coach Jan Vreman Johnatan Opoku in de basis liet starten. In de ploeg van trainer Wim Jonk stond oud-Superboer Daryl van Mieghem in een oranje tenue.

FC Volendam kende een moeizame reeks. De voorgaande zes wedstrijden werden niet gewonnen en zag FC Emmen de Palingboeren passeren naar de eerste plaats. De club uit Volendam heeft met de tweede plek, en dus directe promotie, nog in eigen hand.

De eerste kans was voor Jesse Schuurman, maar raakte de paal. De thuisploeg kwam via topscorer Mühren op een 1-0 voorsprong. Na een ingooi kon de aanvaller richting het doel van Hidde Jurjus lopen en uithalen. Tien minuten later was de stand weer gelijk. Een lange bal van Ted van de Pavert werd door Mees Kaandorp in één keer geschoten in de verre hoek, 1-1.

Vlak voor rust een goede uittrap van Hidde Jurjus. Na een voorzet haalde Giovanni Korte uit, maar stuitte op doelman Stankovic. In het tweede bedrijf zette Daryl van Mieghem de Volendammers op een nieuwe voorsprong. Uit een voorzet wist de aanvaller de bal te raken om de 2-1 binnen te werken.

Een schot van Ould-Chikh ging in de handen van Hidde Jurjus. Uit een hoekschop kopte Jasper van Heertum op het doel, maar werd de bal voor de doellijn weggehaald. Vervolgens een goede actie van Mühren, die daarna Hidde Jurjus tegen kwam en er een hoekschop uit kon halen.

In het laatste kwartier ging De Graafschap vol in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Elmo Lieftink zag zijn schot gekeerd worden door Stankovic. Ted van de Pavert werd naar de kant gehaald en, naast andere aanvaller Sam Hendriks, kwam Danzell Gravenberch binnen de lijnen.

Kaars schoot namens de thuisploeg over. Een schot van Danny Verbeek werd door keeper Stankovic gepakt. Waar de pogingen van de Superboeren geen succes opleverde, zorgde Blommestijn in de 95e minuut voor de 3-1 eindstand, waardoor FC Volendam belangrijke punten wist te behalen in de strijd om directe promotie.

NAC Breda won met 3-1 van VVV-Venlo en passeerde De Graafschap op de ranglijst. Hierdoor staat de Doetinchemse club op de negende plaats en is daarmee afhankelijk hoe het verdere verloop van de vierde periode gaat worden om play-offs te halen. Daarin is Almere City FC een belangrijke kandidaat. FC Eindhoven won het thuisduel met de ploeg uit Almere en neemt titelkandidaat FC Emmen de eerste plaats van de vierde periode in. Vrijdag 15 april komt Top Oss op bezoek in Doetinchem. Aftrap 20.00 uur.

Vrijdag 8 april 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

FC Volendam - De Graafschap 3-1 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Robert Mühren (14.), 1-1 Mees Kaandorp (23.), 2-1 Daryl van Mieghem (54.), 3-1 Koen Blommestijn (90+5.)

Arbiter: Van den Kerkhof  Toeschouwers: 5.859

Opstelling FC Volendam: Stankovic, W. Ould-Chikh (30. James), Mirani ©, Flint, Vertrouwd (59. Murkin), Deul, Visser (59. A. Plat), Oristanio (83. Blommestijn), B. Ould-Chikh (70. Kaars), Mühren, Van Mieghem (59. Antonucci).

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert © (81. Danzell Gravenberch), Jasper van Heertum, Jeffry Fortes, Johnatan Opoku, Jesse Schuurman (77. Rick Dekker), Camiel NeghliMees Kaandorp (77. Danny Verbeek), Joey Konings (67. Sam Hendriks), Giovanni Korte (67. Elmo Lieftink).

Gele kaart(en) FC Volendam: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Johnatan Opoku (34.), Camiel Neghli (36.)

Rode kaart(en) FC Volendam: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X