Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

NAC Breda mengt zich voor play-offs met zege op De Graafschap

NAC Breda mengt zich voor play-offs met zege op De Graafschap

De Graafschap speelde drie thuiswedstrijden op rij gelijk. Tegen FC Dordrecht werd in de slotfase de 2-2 gemaakt, daarna werd er niet meer gescoord. De ontmoetingen tegen FC Den Bosch en Jong AZ bleven doelpuntloos. Ook in Breda werd er niet gescoord en verloren de Doetinchemmers met 2-0 bij NAC.

Bij De Graafschap ontbraken Hicham Acheffay, Giovanni Korte en Elmo Lieftink in de wedstrijdselectie. Philip Brittijn stond in de basisformatie als vervanger van oud-NAC speler Giovanni Korte.

Een jeugdig NAC Breda kon voor eigen publiek goede zaken doen om aansluiting te houden op de play-offs. Ralf Seuntjens, de voorgaande twee seizoenen uitkomend voor De Graafschap, stond vermoedelijk voor de laatste keer aan de aftrap voor de geel-zwarten. De aanvaller tekent binnenkort waarschijnlijk een contract bij een club in Japan.

Al vroeg in de wedstrijd werd de score geopend. Een voorzet van De Rooij werd op ongelukkige wijze door aanvoerder Ted van de Pavert in eigen doel gekopt, 1-0. Het was de thuisploeg met het betere spel en mogelijkheden. Het team van trainer Reinier Robbemond kon daar weinig tegen over zetten. Doelman Hidde Jurjus moest de nodige reddingen brengen om de 2-0 te voorkomen.

In de rust een dubbele wissel waarbij Devin Haen en Milan Hilderink het veld in kwamen voor Mees Kaandorp en Jasper van Heertum. De blauw-witten probeerden in de beginfase van de tweede helft de gelijkmaker te bewerkstelligen. Jeffry Fortes zag een kopbal van de lijn gehaald worden. Ook Philip Brittijn kreeg een kopkans en Roland Baas zag zijn inzet voorlangs gaan.

Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Een counter leverde de 2-0 op. De bal kwam voor de voeten van Ralf Seuntjens die daar wel raad mee wist en in de rechterhoek raak schoot. In het vervolg gebeurde er weinig en ziet De Graafschap de tegenstander op twee punten naderen. Daarmee is NAC Breda weer in de race voor een plek om de play-offs.

Roda JC zegevierde met 1-2 tegen Top Oss en passeert daarmee de Achterhoekers op de ranglijst naar plaats zes. Maandag 14 maart speelt De Graafschap om 20:00 uur in Kerkrade tegen Roda JC.

Vrijdag 11 maart 2022 (Keuken Kampioen Divisie 2021-2022)

NAC Breda - De Graafschap 2-0 (1-0) 

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ted van de Pavert (5./e.d.), 2-0 Ralf Seuntjens (74.)

Arbiter: V.d. Laan  Toeschouwers: 17.131

Opstelling NAC Breda: Olij ©, Neelen, Siereveld (72. Banzuzi), Marijnissen, Ligeon, Azzagari, Seuntjens, Cagro, De Rooij (81. Kosiah), Hilterman (81. Kestens), Velanas.

Opstelling De Graafschap: Hidde JurjusJulian Lelieveld, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum (46. Milan Hilderink), Roland Baas, Jeffry Fortes, Johnatan Opoku, Jesse Schuurman, Mees Kaandorp (46. Devin Haen), Sam Hendriks (64. Joey Konings), Philip Brittijn (76. Danny Verbeek).

Gele kaart(en) NAC Breda: Ralf Seuntjens (90+2.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jasper van Heertum (9.), Jeffry Fortes (58.), Danny Verbeek (86.)

Rode kaart(en) NAC Breda: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X