Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap laat bij NAC na om de tweede plek te verstevigen

De Graafschap laat bij NAC na om de tweede plek te verstevigen

De topper in Breda tussen NAC en De Graafschap is in 3-1 geëindigd. Door de nederlagen van Almere City bij MVV (2-0) en SC Cambuur tegen Roda JC (3-1), is NAC dichterbij gekomen en weet plek drie over te nemen van Almere City FC. De Graafschap kent nu een voorsprong van twee punten op NAC Breda en Almere City FC.

Bij de tegenstander zat trainer Steijn een schorsing uit. Zijn vervanger was De Graaf. NAC Breda had een overwinning nodig om mee te blijven doen om een directe promotieplek. Voor De Graafschap kon dit een wedstrijd worden om afstand te nemen op de concurrentie.

Er waren bij de Superboeren enkele wisselingen in de basisformatie. Jasper van Heertum kon vanwege een blessure niet mee doen en werd vervangen door Milan Hilderink. Johnatan Opoku keerde terug in de basis, waardoor o.a. Mohamed Hamdaoui en Clint Leemans op de bank begonnen.

Buiten het stadion werd er vuurwerk afgestoken. Al vroeg in de wedstrijd werd een afstandsschot van Schouten verkeerd ingeschat door Rody de Boer. Waar de bal naast zou gaan, raakte de doelman de bal aan en ging via onderkant lat over de lijn, 1-0.

Daartegenover herstelde De Graafschap de tegentreffer binnen tien minuten. Na een goede aanval kwam via Danny Verbeek de bal voor de voeten van Ralf Seuntjens. Die draaide en kon uithalen om de 1-1 binnen te schieten. Er was de laatste tijd veel besproken over zijn zomerse overstap naar NAC Breda.

De Achterhoekers creëerden in het eerste bedrijf enkele mogelijkheden. Twee schoten van Daryl van Mieghem gingen over. Aan het begin van de tweede helft was de eerste kans voor Roland Baas, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Olij.

In de tegenaanval werd een overtreding begaan. Uit de vrije trap kwam de bal in een kluts voor de voeten van Rösler, 2-1. De Doetinchemse formatie probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het spel werd er niet beter op en kon de thuisploeg de voorsprong verdedigen. Echter een fraaie treffer van El Allouchi van afstand in de kruising, zorgde voor de 3-1.

Deze klap kwam De Graafschap niet meer te boven en ziet de voorsprong verkleind worden tot twee punten op NAC Breda en Almere City FC. Het blijven spannende weken om de directe promotieplekken. Komende vrijdag 2 april speelt De Graafschap om 20:00 uur thuis tegen FC Dordrecht.

Zondag 28 Maart 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

NAC Breda - De Graafschap 3-1 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Schouten (2), 1-1 Ralf Seuntjens (11), 2-1 Rösler (48), 3-1 El Allouchi (74)

Arbiter: Nijhuis Toeschouwers: 0

Opstelling NAC Breda: Olij, Schouten, Allouchi, Hendriks (46. Maatsen), Fiorini, De Rooij (72. Venema), Jansen (79. Azzagari), Rutten, Haye, Rösler, Bilate

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Milan Hilderink (59. Mohamed Hamdaoui), Toine van Huizen, Ted van de Pavert ©, Roland Baas (66. Jordy Tutuarima), Elmo Lieftink, Johnatan Opoku, (66. Melvin Platje), Danny Verbeek (83. Joey Konings), Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem

Gele kaart(en) NAC Breda: -

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) NAC Breda: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

Al Nasr

Al Nasr

Zaterdag 20 juli, aanvang 14:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X