De Graafschap thuis niet voorbij Excelsior

Afgelopen vrijdag won De Graafschap evenals een jaar geleden de 3e periode in de KKD divisie.
Pinchhitter Melvin Platje kroonde zich toen met zijn doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd tot match winnaar, en zorgde met zijn winnende treffer ervoor dat de periodetitel meeging naar Doetinchem.

Vanavond stonden we aan de vooravond van de laatste 10 wedstrijden van dit vreemde voetbalseizoen. Tegenstander was de huidige nr 9 in de rangschikking namelijk Excelsior.

Voor de Kralingers een laatste mogelijkheid om nog iets van het seizoen te maken. Voor De Graafschap is het zaak de goede reeks van na de winterstop te continueren en de achtervolgers NAC en Almere City proberen voor te blijven in de race om de 2e plaats.

De Graafschap moest het vandaag doen zonder matchwinner Melvin Platje die met liesproblemen thuis mocht blijven. Verder ontbrak Jordy Tutuarima en keert Mohamed Hamdaoui na een lange blessure terug in de basis. Clint Leemans mocht daardoor op de reservebank plaats nemen. Bij de Rotterdammers begon topscoorder Omarsson net als eerder deze week opnieuw als bankzitter

Het team van Mike Snoei kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Oud Excelsior speler Daryl van Mieghem ziet zijn van richting veranderd schot achter doelman Damen in de verre hoek belanden. 1-0.

De Graafschap kon jammer genoeg geen vervolg geven aan het goede spel van de eerste 5 minuten. De ploeg van trainer Dijkhuizen kwam steeds beter in de wedstrijd. Na 22 minuten trekken de Rotterdammers met een schitterende uithaal van Julian Baas de stand weer in evenwicht 1-1.

Tien minuten voor rust is opnieuw Daryl van Mieghem gevaarlijk. Een verkeerde terug speelbal komt in zijn bezit maar weet in de een op een situatie voor de keeper de bal niet in het doel te werken. Niet veel later was Julian Lelieveld dicht bij de 2e treffer voor de Doetinchemmers maar zijn bal gaat langs de verkeerde kant van de paal.

Na de rust voerde De Graafschap de druk flink op. Kansen waren er genoeg voor Ralf Seuntjens, Elmo Lieftink, Toine van Huizen en Daryl van Mieghem. Met een aantal fraaie reddingen was doelman Damen echter een te grote sta in de weg voor de Superboeren.

Met het inbrengen van Camiel Neghli en Joey Konings probeerde Mike Snoei de druk nog verder op te voeren. Helaas zonder veel succes. In de slotfase kreeg Excelsior via Omarsson en van Rooijen nog een paar grote kansen. Ook zij wisten niet te scoren.

Almere dat vanavond wel wist te winnen kroop door het puntverlies van De Graafschap en de nederlaag van NAC naar de 3e plek. De ploeg uit Almere heeft nog maar 2 punten achterstand op de Doetinchemmers. Volgend weekend spelen de Superboeren een beladen duel uit tegen NAC Breda. Van deze wedstrijd zijn ook weer wedstrijdfoto's gemaakt. Deze staan in ons fotoalbum.

Vrijdag 19 maart 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap  -  Excelsior:  1-1 (1-1)

Doelpuntenmaker(s):  1-0 Van Mieghem (4.),  1-1 Baas (23.)

Arbiter: Cantineau Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld,Jasper van Heertum, Toine van Huizen,Ted van de Pavert,Roland Baas (81.Joey Konings); Danny Verbeek, Elmo Lieftink (90. Jesse Schuurman), Ralf Seuntjens; Daryl van Mieghem, Mohamed Hamdaoui (65. Camiel Neghli).

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Aberkane, Van der Meer, Ormonde-Ottewill; Wieffer, Baas, Bruins (82. Van Rooijen); Niemeijer, Zwarts (74. Ómarsson), Mendes Moreira (89. El Hankouri).

Gele kaart(en) De Graafschap: Baas (34.), Van Mieghem (64.), Konings (83.)

Gele kaart(en) Excelsior: Wieffer (31.), Mendes Moreira (60.), Bruins (61.)