De Graafschap wint bij Telstar en pakt de derde periodetitel

Na een roerige week waarin bekend werd dat Ralf Seuntjens aankomende zomer de overstap naar de huidige concurrent NAC Breda gaat maken, wist De Graafschap op moeizame wijze de derde periodetitel binnen te halen.

Tegen Telstar kon trainer Mike Snoei niet beschikken over verdediger Jordy Tutuarima. Zijn vervanger was Roland Baas. Ook de veelbesproken Ralf Seuntjens stond aan de aftrap. De nieuwe aanvoerder is Ted van de Pavert.

Vier ploegen maakten vanavond kans om de derde periodetitel binnen te slepen. De Graafschap had alles in eigen hand. Go Ahead Eagles stond tegenover de winnaar van de eerste periode SC Cambuur. En NAC Breda kon bij winst op Helmond Sport, met puntenverlies van de Superboeren, de winnaar worden.

Onder lastige omstandigheden kon De Graafschap de eerste fase aardig doorkomen. Na tien minuten speeltijd werd de 0-1 binnen gekopt door Ted van de Pavert. Na een verre ingooi van Toine van Huizen was er een rommelige situatie waar de verdediger van wist te profiteren.

Het balbezit was voor de thuisspelende ploeg. Het team van Andries Jonker ging in het tweede gedeelte van de eerste helft op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor de rust was er een mogelijkheid van El Yaakoubi, maar zijn kopbal raakte de lat.

Enkele minuten later was het wel raak. Dijkstra mocht vanaf randje zestien uithalen en in de verre hoek binnen schieten, 1-1. Het laatste wapenfeit voor het rustsignaal was een schot van Daryl van Mieghem.

In het tweede bedrijf bleef het lastig voor de Doetinchemse formatie. Er waren kleine pogingen, maar het bleef lang gelijk. Tot de slotfase. Na een vrije trap van Daryl van Mieghem was Jasper van Heertum eerder bij de bal om bij de eerste paal tegen de touwen te krijgen, 1-2.

Door deze overwinning was, net als vorig seizoen, de derde periodetitel een feit voor De Graafschap. Go Ahead Eagles en SC Cambuur speelden doelpuntloos gelijk en NAC Breda won in blessuretijd met 3-2 van Helmond Sport.

Nog tien wedstrijden te gaan. De Superboeren kennen een achterstand van vier punten met lijstaanvoerder SC Cambuur. En om plek twee in bezit te houden is de huidige voorsprong op NAC Breda en Almere City FC vier punten.

Vrijdag 19 maart om 20:00 uur speelt De Graafschap de volgende wedstrijd. Op De Vijverberg komt Excelsior op bezoek.

Vrijdag 12 Maart 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

Telstar - De Graafschap 1-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ted van de Pavert (10), 1-1 Dijkstra (41), 1-2 Jasper van Heertum (90)

Arbiter: Van de Graaf Toeschouwers: 0

Opstelling Telstar: Schendelaar, Fernandes, El Yaakoubi, Regeling, Berenstein, Pattynama, Overtoom (79. Kökcü), Najah, Dijkstra, Plet ©, Van Velzen (79. Eindhoven)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert ©, Jasper van Heertum, Roland Baas, Elmo Lieftink (68. Melvin Platje), Clint Leemans (59. Jesse Schuurman), Danny Verbeek (59. Mohamed Hamdaoui), Ralf Seuntjens, Daryl van Mieghem (90+2. Milan Hilderink