Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Melvin Platje opnieuw plaaggeest voor FC Eindhoven

Melvin Platje opnieuw plaaggeest voor FC Eindhoven

Wie gisteren avond gehoopt had dat De Graafschap tot grote daden zou komen, kwam bedrogen uit. Het werd niet de spreekwoordelijke kers op de taart, waar iedereen wellicht op hoopte, na een lang voetbal weekend.

FC Eindhoven dat vier spelers met corona perikelen achter moest laten in de Lichtstad bleek een lastige en stugge tegenstander. In de ploeg van trainer Mike Snoei keerden de geschorste Julian Lelieveld en Elmo Lieftink terug in de basis.

De Superboeren legden in de 1e helft een zeer matige wedstrijd op de mat. Het was vrij inspiratieloos en er werd in een te laag tempo gespeeld om het de ploeg van Ernie Brands lastig te maken. Veel kansen waren er aan beide kanten dan ook niet waar te nemen.

Na de theepauze was het veel van hetzelfde laken een pak. De Graafschap zette wel wat meer druk en werd zo nu en dan wat gevaarlijk. Om aanvallend wat meer te creëren werd na ruim een kwartier spelen Elmo Lieftink vervangen door Mohammed Hamdaoui. Niet veel later verliet Jordy Tutuarima geblesseerd het veld voor Roland Baas.

Met nog twintig minuten te gaan werd ook supersub Melvin Platje gebracht voor Toine van Huizen. Amper binnen de lijnen kreeg Melvin Platje al meteen een grote kans maar de knieën van doelman Swinkels brachten redding, Niet veel later wist de doelman opnieuw redding te brengen dit maal op een schot van Danny Verbeek.

In blessuretijd wisten de Superboeren dan toch nog te scoren. Al vroeg in de extra tijd was het Melvin Platje die een voorzet op maat van Daryl van Mieghem met een prachtige volley tegen de touwen schoot. 1-0

Met dit doelpunt in extra tijd deed De Graafschap niet alleen in de 3e periode goede zaken maar bleef ook in het spoor van Cambuur. Bij winst volgende week in Velsen bij Telstar kunnen de Doetinchemmers zich tot periodekampioen kronen.

Zondag 7 maart 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap  -  FC Eindhoven:  1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Melvin Platje (90+1.) 

Arbiter: Kamphuis Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen (71. Melvin Platje), Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima (60.Roland Baas);Elmo Lieftink (60. Mohamed Hamdaoui), Clint Leemans (90+2. Jesse Schuurman), Danny Verbeek; Ralf Seuntjens © en Daryl van Mieghem.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels ©; Vermeulen, Amevor, Peijenburg, Bourdouxhe; Van Son, Van der Sande (88. Biemans), Bogaers; Dahlhaus, Botermans (76. Joao), Jap Tjong (63. Van Rosmalen).

Gele kaart(en) De Graafschap: Lelieveld (32.)

Gele kaart(en) FC Einhoven: Amevor (44.), Jap Tjong (45+1.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) FC Eindhoven: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X