Toeschouwers in De Goffert zien NEC verliezen van De Graafschap

Een speciale editie tussen NEC en De Graafschap. Na vijf maanden zonder publiek in de stadions mocht NEC een proef uitvoeren waarbij 1.153 toeschouwers aanwezig waren. Voor beide ploegen fijn dat er op de tribunes weer publiek te horen was.

NEC kwam woensdag uit voor de KNVB Beker tegen VVV-Venlo (1-2 verlies). Het team van hoofdcoach Rogier Meijer had de beschikking over een twaalfde man. Oud-speler Javier Vet stond in de basisformatie bij NEC.

Trainer Mike Snoei zag Mohamed Hamdaoui na lange afwezigheid terug keren in de wedstrijdselectie. De eerste helft had De Graafschap het meeste balbezit en kwam het tot enkele mogelijkheden.

Na een verre ingooi van Toine van Huizen had Jasper van Heertum de kans om de 0-1 tegen de touwen te werken. De bal ging echter over. Een goede counter stelde Daryl van Mieghem in staat om doelman Alblas aan het werk te zetten. De inzet van de aanvaller werd door Alblas tot hoekschop verwerkt.

De kopballen van Ted van de Pavert en Elmo Lieftink gingen naast het doel. De thuisspelende ploeg was goed in de omschakeling en wisten voor gevaarlijke aanvallen te gaan zorgen. Totdat een speler van De Graafschap daar een stokje voor wist te steken en een overtreding maakte.

Voor Elmo Lieftink was de tweede helft van korte duur. Na enkele minuten ging de middenvelder met een blessure van het veld. Jesse Schuurman was zijn vervanger. Danny Verbeek stelde Daryl van Mieghem in staat om de 0-1 openingstreffer aan te tekenen. Een goede loopactie met de bal resulteerde in de verre hoek tot een doelpunt.

Een rommelige fase brak daarna even aan. Daarna een corner van De Graafschap waarbij de bal in eerste instantie werd weggewerkt. Uiteindelijk kwam de bal bij Ted van de Pavert die na een goede aanname de bal achter keeper Alblas wist te schieten, 0-2.

Tijdens de slotfase bracht NEC de spanning terug in de wedstrijd. Allereerst een schot op de lat via Tavsan. Enkele minuten later opnieuw Tavsan die met links kon uithalen voor de 1-2 aansluitingstreffer. Met het aanwezig publiek werd de thuisploeg aangemoedigd naar een gelijkmaker.

Echter hield De Graafschap dit tegen en wist het sinds 2000 (destijds 2-3 zege) een overwinning te boeken in Nijmegen. Door de winstpartij passeert De Graafschap Almere City FC en staat op de tweede plaats. Wel één duel meer gespeeld. Almere City FC treft tijdens een inhaalduel FC Volendam.

De Graafschap speelt vrijdag 26 februari om 21:00 uur een thuiswedstrijd op De Vijverberg tegen Jong AZ.

Zondag 21 Februari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

NEC - De Graafschap 1-2 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Daryl van Mieghem (52), 0-2 Ted van de Pavert (76), 1-2 Tavsan (85)

Arbiter: Oostrom Toeschouwers: 1.153

Opstelling NEC: Alblas, Van Rooij, Barreto, Odenthal, El Karouani, Okita (69. Beekman), Vet, Bruijn © (86. Baeten), Tavsan, Sellouf (81. Van der Sluijs), Janga

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld (85. Milan Hilderink), Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum, Jordy Tutuarima (85. Roland Baas), Elmo Lieftink (49. Jesse Schuurman), Clint Leemans, Danny Verbeek (71. Rick Dekker), Daryl van Mieghem (71. Joey Konings), Ralf Seuntjens ©

Gele kaart(en) NEC: -

Gele kaart(en) De Graafschap: Julian Lelieveld (25), Danny Verbeek (30), Clint Leemans (40)

Rode kaart(en) NEC: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.