De Graafschap blijft in the winning mood na magere overwinning op MVV

Afgelopen zondag deed Koning Winter intrede in ons land en hoe. Veel voetbalvelden werden onbespeelbaar. Zo niet in Doetinchem waar de onderhoudsmedewerkers en de veldverwarming de afgelopen dagen overuren draaide om een bespeelbare mat neer te leggen. Hetgeen gelukt is.

Trainer Mike Snoei is in de geluk zalig  makende omstandigheid dat hij min of meer over een fitte selectie kan beschikken. De beide uitvallers Joey Konings (begon op de bank) en Danny Verbeek van vorige week zijn er vandaag weer bij. Na vier invalbeurten was er weer een basis plaats voor Daryl van Mieghem. Op de terugkeer van Mohamed Hamdaoui zullen we nog een weekje moeten wachten.

De wedstrijd in Doetinchem was voor Sven Blummel een weerzien met zijn oude ploeggenoten. De aanvaller werd onlangs door MVV overgenomen van De Graafschap. Het MVV van oud Graafschap speler en trainer Darije Kalezic reisde verder af naar de Superboeren zonder de geblesseerden Kai Bösing, Thomas van Bommel, Timo Stavitski, Koen Kostons en Matteo Waem.

Afgetrapt werd vanmiddag er een Maastrichts kwartiertje later in verband met de vele verschuivingen in het wedstrijdprogramma. Het begin signaal had nog maar amper geklonken of de eerste kans voor de Superboeren zat er al bijna in. Een verre ingooi van Toine van Huizen beland bij Daryl van Mieghem, maar doelman Havekotte weet redding te brengen.

De Graafschap was in het verloop van de eerste helft de bovenliggende partij. Kreeg via Ted van de Pavert (kopbal – redding Havekotte) en Jasper van Heertum (uit een voorzet van Toine van Huizen) wel wat kansen het eerste half uur maar weet daar uit niet te scoren.

Na 33 minuten komen de Doetinchemmers dan toch aan de leiding. Het is Danny Verbeek die de bal terug legt op Jordy Tutuarima die de bal vol overtuiging tegen de touwen schiet. 1-0. Zijn eerste doelpunt als Graafschap speler.

Kort voor de pauze krijgt MVV via Mares een kans doelman Rody de Boer brengt redding.

Na de theepauze dringt MVV meer aan. Kansen leverde het niet op. Jordy Tutuarima was in de 55e minuut dicht bij zijn tweede goal van vandaag. Zijn schot beland echter op de paal.

Met nog 20 minuten te spelen wisselt trainer Mike Snoei drie keer. Melvin Platje komt de andere nieuweling Clint Leemans vervangen en maakt daarbij zijn debuut op de Vijverberg.

Drie minuten later leek de spits zijn debuut op te fleuren met een doelpunt. Met wat geluk kreeg hij de bal in de 16 meter voor zijn voeten. Manuel Angiulli leek hem vervolgens te vloeren, maar scheidsrechter Allard Lindhout floot niet voor een strafschop.

MVV probeerde het in die fase met een aantal schoten van Naudts en Mickels. In de 82e minuut zien we een mooie combinatie tussen Melvin Platje en Joey Konings, laatstgenoemde kan 2-0 maken, maar schiet van dichtbij op doelman Havekotte.

De laatste kans van de wedstrijd is voor Elmo Lieftink die het in blessure tijd probeerde met een prachtige uithaal. Opnieuw bleek doelman Havekotte een sta in de weg te zijn.

Van deze wedstrijd zijn wedstrijdfoto's te vinden in ons fotoalbum.

Zaterdag 13 februari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap  - MVV Maastricht:  1-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tutuarima (33.)

Arbiter: Lindhout Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink, Clint Leemans (69. Jesse Schuurman), Danny Verbeek (69. Melvin Platje), Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem (69. Joey Konings).

Opstelling MVV Maastricht: Havekotte, R. Zeegers (90+2. T. Zeegers), Soumaoro, Mares, Salasiwa, Van Acker (63. Angiulli), Kleinen (83. Cavcic), Deom, Blummel, Naudts en Dianessy (70. Mickels).

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Gele kaart(en) MVV Maastricht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) MVV Maastricht: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.