Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

De Graafschap uiterst efficiënt tegen Telstar.

De Graafschap uiterst efficiënt  tegen Telstar.

Voor de Graafschap was de wedstrijd van gisteren avond er een van levensbelang. Werd het aanhaken of afhaken. De Superboeren waren het nieuwe jaar slecht begonnen door het 1-0 nederlaag  tegen Almere City. De tegenstander van gisteren avond deed het daarin beter door in eigen huis NEC met 5-2 te verslaan. Domper op de feestvreugde in Velsen is het vertrek van verdediger Benamar, vorig jaar nog een van de doelpuntmaker, naar FC Utrecht afgelopen week.

De Doetinchemmers moesten het  tegen de Witte Leeuwen nog doen zonder de geblesseerde aanvallers Mohamed Hamdaoui en Daryl van Mieghem. Beide teams startten in een 5-3-2 formatie.

Het eerste kwartier was het voor beide teams eentje van aftasten en zoeken. Op het kwartier was het Joey Konings die op aangeven van Julian Lelieveld de score opende. Het was voor Joey Konings zijn eerste doelpunt deze competitie. Vijf minuten na de openingstreffer was Fernandes dicthbij de gelijkmaker, maar hij schoot van dichtbij ver over.

De ploeg van trainer Andries Jonker werd daarna steeds gevaarlijker wat resulteerde in kansen voor Adshead en Van Velsen

Vijf minuten voor het rustsignaal was het Ralf Seuntjens die een lange aanval afrondde met een schot in de verre bovenhoek. 2-0.

Na de thee pauze twee ongewijzigde ploegen. De Superboeren werden meteen gevaarlijk. Uit een voorzet van Jordy Tutuarima beland de bal via Elmo Lieftink bij de Seun of God. Zijn uithaal strandde echter op de vuisten van keeper Schendelaar.

Echt veel te beleven viel er de tweede helft niet. De blauw witten domineerden en Telstar wist het de Superboeren niet echt moeilijk te maken. Julian Lelieveld was nog een tweetal keren gevaarlijk, maar scoorde niet. In de slotfase kreeg  invaller Camiel Neghli nog een kans op de 3-0 maar ook hij stuitte op de Telstar goalie.

De Graafschap deed met deze overwinning goede zaken mede door het puntverlies van Cambuur en Almere City later die avond.

Tijdens deze wedstrijd zijn er wedstrijdfoto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Vrijdag 8 Januari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

De Graafschap - Telstar 2-0 (2-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Joey Konings (15.), 2-0 Ralf Seuntjens (39.) 

Arbiter: Pérez Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum (87. Milan Hilderink), Jordy Tutuarima; Rick Dekker, Danny Verbeek (83. Camiel Neghli), Elmo Lieftink; Joey Konings (79. Johnatan Opoku) en Ralf Seuntjens ©.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Fernandes (79. Dijkstra), Bronkhorst, El Yaakoubi, Cagro, Liesdek; Adshead (79. Berenstein), Van Velzen (70. Overtoom), Najah (79. Taha); Soto (90+1. Vlijter) en Plet ©.

Gele kaart(en) De Graafschap: Dekker (24.) 

Gele kaart(en) Telstar: Najah (44.), Bronkhorst (66.), El Yaakoubi (68.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Telstar: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

De Graafschap

MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 26 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.

Een week later, vrijdag 3 mei, om 20:00 uur de aftrap tussen De Graafschap en Jong FC Utrecht.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X