Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Almere City FC wint, vergroot het gat en pakt tweede periodetitel

Almere City FC wint, vergroot het gat en pakt tweede periodetitel

De herstart van de Keuken Kampioen Divisie begon met een topper tussen de nummers twee en drie: Almere City FC en De Graafschap. Het gat tussen beide ploegen was vijf punten en de thuisploeg kwam overigens tijdens deze tweede periode in aanmerking voor het halen van de play-offs.

Trainer Mike Snoei kon niet beschikken over Mohamed Hamdaoui en Daryl van Mieghem. Net als in de beker tegen PSV (1-2 nederlaag) en Jong FC Utrecht (3-1 winst) speelde De Graafschap wederom in een 5-3-2 formatie.

Almere City FC kent een uitstekende eerste seizoenshelft met de behaalde 40 punten. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg met een schot van Verheydt. Aan de andere kant een goede aanval met een voorzet van Julian Lelieveld, maar liet Joey Konings de kans na om de score te openen.

Na de rust nam De Graafschap het initiatief en was de thuisploeg aanvallend niet meer te bekennen. Een fout in de verdediging werd echter niet afgestraft. Julian Lelieveld gaf voor op Elmo Lieftink die de bal in de hoek plaatste, maar doelman Woud bracht redding.

In de slotfase viel uit een hoekschop de enige treffer van de wedstrijd te noteren. Doelman Rody de Boer kwam uit, maar kon zijn vuist niet tegen de bal krijgen. Via het hoofd van Verheydt ging de bal tegen de netten.

Een gelijkspel in de blessuretijd leek haalbaar. Na het verlengen van de bal leek Toine van Huizen de 1-1 binnen te schieten, maar ging langs de verkeerde kant van de paal. Almere City FC won met 1-0 en pakt daarmee de tweede periodetitel. Tevens wist het extra pijnlijk te maken door in de slotfase toe te slaan en de voorsprong te vergroten naar acht punten.

Voor De Graafschap betekende dit de vijfde nederlaag van het seizoen. De achterstand op de directe promotieplaatsen is groter geworden met acht punten. Daarnaast zal de Achterhoekse clubs andere ploegen dichterbij gaan zien komen deze speelronde. Vrijdag 8 januari komt Telstar naar De Vijverberg.

Zaterdag 2 Januari 2021 (Keuken Kampioen Divisie 2020-2021)

Almere City FC - De Graafschap 1-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Verheydt (90.)

Arbiter: Higler Toeschouwers: 0

Opstelling Almere City FC: Woud, Balker (68. Kaandorp), Mirani, Helstrup, Lesquoy, Receveur, Hammouti, Koolwijk ©, Sørensen, Verheydt, Bouyaghlafen (68. Emmers)

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jasper van Heertum, Jordy Tutuarima, Rick Dekker (86. Jesse Schuurman), Danny Verbeek (71. Camiel Neghli), Elmo Lieftink, Joey Konings (78. Johnatan Opoku), Ralf Seuntjens ©

Gele kaart(en) Almere City FC: -

Gele kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) Almere City FC: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Volgende wedstrijd De Graafschap

PEC Zwolle

PEC Zwolle

De Graafschap

De Graafschap

Vrijdag 26 juli, aanvang 00:00 uur

Boerenwiesheid

Welk nieuw wedstrijdshirt ga jij kopen voor seizoen 2024-2025?

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X