Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Herstel De Graafschap na uitduel FC Eindhoven met winst op MVV (2-3)

Herstel De Graafschap na uitduel FC Eindhoven met winst op MVV (2-3)

Na de misstap zondag 29 november op bezoek bij FC Eindhoven (3-2 verlies) kon De Graafschap dit herstellen tijdens een uitontmoeting tegen MVV Maastricht, 2-3 zege. Met deze toegevoegde drie punten blijft het gat met SC Cambuur en Almere City FC wel gelijk, daar zij vrijdagavond allebei de wedstrijden eveneens winnend afsloten.

In de basisformatie van de jarige coach Mike Snoei stond Nick van den Dam onder de lat. Jasper van Heertum, de maker van de 2-2 tegen FC Eindhoven, vormde met Ted van de Pavert de centrale verdediging. Ook Rick Dekker en Danny Verbeek stonden aan de aftrap als vervangers van Johnatan Opoku en Mohamed Hamdaoui.

Al vlot in de wedstrijd opende de thuisploeg van oud-De Graafschap trainer Darije Kalezic de score met een doelpunt van Joeri Schroijen, 1-0. Enkele minuten later speelde Danny Verbeek middenvelder Elmo Lieftink in. Laatstgenoemde stelde Ralf Seuntjens in staat voor een schot in de verre hoek met de 1-1 gelijkmaker.

In de tweede helft kwam De Graafschap via verdediger Jasper van Heertum op een 1-2 voorsprong. Danny Verbeek gooide in richting Ralf Seuntjens die zag dat Jasper van Heertum kon uithalen en het doel wist te vinden. Toch wist de thuisspelende ploeg weer op gelijke hoogte te komen. Een afstandsschot van Schroijen werd in de hoek geschoven, 2-2.

De slotfase brak aan. De 19-jarige Camiel Neghli maakte zijn debuut voor De Graafschap. Een actie van Danny Verbeek werd vervolgens voor de achterlijn door Ralf Seuntjens voorgegeven op Elmo Lieftink. Vanaf het zestienmeter gebied haalde Elmo Lieftink met een volley uit wat de 2-3 opleverde.

Daarna kwam debutant Camiel Neghli tot een kans, maar stuitte op doelman Havekotte. Het eindsignaal volgde en keerden de Superboeren met een 2-3 overwinning huiswaarts. Vrijdag 11 december om 21:00 uur volgt op De Vijverberg de ontmoeting met Jong Ajax.

4 december 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

MVV Maastricht - De Graafschap 2-3 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Schroijen (11.), 1-1 Ralf Seuntjens (18.), 1-2 Jasper van Heertum (50.), 2-2 Schroijen (71.), 2-3 Elmo Lieftink (83.)

Arbiter: Bax Toeschouwers: 0

Opstelling MVV Maastricht: Havekotte, Zeegers, Mares, Waem, Last, Van Acker, Deom, Salasiwa (46. Stavitski), Zamouri (59. Van Bommel), Schroijen, Naudts

Opstelling De Graafschap: Nick van den Dam, Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Ted van de PavertRoland BaasRick Dekker (76. Camiel Neghli), Elmo Lieftink, Jesse SchuurmanDanny Verbeek (90. Toine van Huizen), Ralf SeuntjensDaryl van Mieghem

Gele kaart(en) MVV MaastrichtMares, Naudts, Deom

Gele kaart(en) De Graafschap: Camiel Neghli

Rode kaart(en) MVV Maastricht: -

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X