De Graafschap koploper af na nederlaag tegen Cambuur

De Superboeren zijn er donderdagavond niet in geslaagd het topduel in de KKD-divisie winnend af te sluiten. Tegen Cambuur, een andere favoriet voor de titel, werd een 0-2 nederlaag geleden.

De harde supporterskern van De Graafschap, de BT03, had vlak voor het begin van de wedstrijd nog een ludieke sfeeractie in petto voor de spelers. Middels een mooi spandoek en een oproep om het samen te doen probeerden zij de spelersgroep nog een hart onder de riem te steken.

De Graafschap begon met Joey Konings in de basis voor de licht geblesseerde Mohamed Hamdaoui. De ploeg van trainer Henk de Jong kwam ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City ongewijzigd aan de aftrap.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

Het eerste vuurwerk kwam van de kersverse vader Daryl van Mieghem die de bal na een korte draai net naast het doel van schoot. In de redelijk opgaande strijd tussen beide ploegen was het Cambuur dat in de 20e minuut de eerste echt grote mogelijkheid kreeg. Doelman Rody de Boer redde fraai na een inzet van Jamie Jacobs.

Na ruim een half uur spelen krijgt Toine van Huizen een grote kans, zijn kopbal uit vrije positie gaat echter voorlangs. Met nog 10 minuten te gaan voor de rust is het Cambuur dat dreigender begint te worden. Mitchel Paulissen lijkt de score te gaan openen. Doelman Rody de Boer redde echter fraai op zijn inzet net binnen de 16 meter.

Niet veel later moest de doelman zich toch gewonnen geven. Cambuur aanvoerder Erik Schouten staat na een corner op de juiste plek en ziet zijn rolletje langzaam de goal in gaan.

Na de pauze zien we twee ongewijzigde ploegen terug keren. De Superboeren zetten aan voor een offensief. De eerste kans was weliswaar voor Cambuur via Jacobs. Daarna moest doelman Sonny Stevens twee keer in korte tijd handelend op treden op schoten van Ralf Seuntjens en Elmo Lieftink.

Na 20 minuten kwam Cambuur wat meer onder de druk uit. Een fraaie aanval van de Friezen leidde het 2 doelpunt in. Robert Mühren speelde zich knap vrij op het middenveld. Zijn bal beland via Jamie Jacobs bij de weg sprintende Giovanni Korte, die de bal fraai over de Graafschap keeper in het doel wipt.

De Superboeren probeerden het daarna nog wel wat te forceren. Echt grote mogelijkheden kregen ze, behoudens een eenvoudige mogelijkheid van Daryl van Mieghem, niet meer. Het bleef bij de 0-2 en daarmee nam Cambuur de koppositie weer over van de Doetinchemmers.

Tijdens deze wedstrijd zijn er wedstrijdfoto's gemaakt, deze zijn te vinden in ons fotoalbum.