De Graafschap wint de zespunten wedstrijd tegen NAC

Na de topper van afgelopen zaterdag tegen FC Volendam stond er vanavond opnieuw een belangrijke wedstrijd voor De Graafschap op het programma. Ditmaal was NAC Breda te gast op de Vijverberg. De wedstrijd stond geprogrammeerd voor 9 oktober jl.maar kon toen omwille van COVID 19 besmettingen aan Bredase zijde geen doorgang vinden.

De ploeg van trainer Maurice Steijn kent dezelfde ambitie als de Superboeren namelijk promotie naar de eredivisie. Mocht het dit jaar niet lukken dat kan het seizoen als verloren worden beschouwd.

Trainer Mike Snoei had een basisplaats voor Jesse Schuurman ingeruimd als logische vervanger voor de aan zijn hamstring geblesseerde Danny Verbeek. De met zijn vorm tobbende Rick Dekker mocht daar door op de reserve bank plaats nemen. Bij de Parel uit het Zuiden ontbrak Lewis Fiorine wegens interlandverplichtingen.

Het eerste kwartier kenmerkte zich door het vele balbezit van De Graafschap. Kansen zien we aan beide kanten niet.

Na 15 minuten dan eindelijk de eerste mogelijkheid om de score te gaan openen. Toine van Huizen kopt een bal uit een corner van Daryl van Mieghem tegen keeper Olij. In de rebound komt Ted van de Pavert net een teenlengte te kort om de bal in het doel te schieten. Even later zien we ook een kansje voor NAC. Ted Immers kopt de bal, echter in buitenspel positie, naast het doel.

De Superboeren bleven het initatief houden. Ted van de Pavert krijgt een nieuwe kans maar, zijn schot gaat net naast. Vijf minuten later kan Rody de Boer een kopbal van Malone eenvoudig pakken.

Daryl van Mieghem lijkt na 30 minuten de wedstrijd te moeten staken. Voor de 2e keer in korte tijd ligt hij het op het gras voor verzorging. Een tik op de knie eerder in de wedstrijd lijkt hem parten te gaan spelen. Joey Konings begint uit voorzorg aan de warming-up.

Vlak voor rust kruipt de Parel uit het Zuiden door het oog van de naald. Daryl van Mieghem schiet de bal na een goede aanval op de lat. In de extra tijd van de eerste helft slaan de Doetinchemmers als nog toe. Johnatan Opoku legt de bal goed klaar voor Mohamed Hamdaoui die met zijn schot in de lange hoek, de ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong zet.

Na de pauze zien we twee ongewijzigde ploegen. Het is de Yellow Army dat de eerste kansen krijgt. De vrije trap van Dogan, na een overtreding op El Allouchi, levert niets op. De nastoot van Ted Immers is een gemakkelijke prooi voor Rody de Boer.

Even lijkt het erop dat De Graafschap een 11 meter krijgt. Julian Lelieveld komt goed op over de rechterkant en gaat op het doel af. Het lijkt er op dat hij ten val wordt gebracht door de uitkomende keeper Olij. Scheidsrechter Nijhuis ziet er terecht geen overtreding in.

In de 57e minuut is is het dan toch einde wedstrijd voor Daryl van Mieghem. Sven Blummel komt hem vervangen.

Jordy Tutuarima probeert het over de rechterkant. Hij kapt zich mooi fraai in de 16 meter maar zijn schot beland helaas in het zijnet. De ploeg van Mike Snoei blijft druk uitoefenen en NAC kan er niet onderuit komen.

De eerste gele kaart van de avond is voor Haye na een overtreding op Elmo Lieftink. Om toch nog wat te forceren brent Maurice Steijn met Bilate en Venema een tweetal verse krachten.

NAC probeerde het na de wissel nog wel met het nodige opportunisme. Echt gevaar leverde dat niet op. In de 4 minuten extra tijd krijgt Jonathan Opoku een kans uit een voorzet van Julian Lelieveld. Zijn schot wordt echter geblokt door een NAC been.

Tijdens deze wedstrijd zijn er wedstrijdfoto's gemaakt, deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

Woensdag 11 november 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap  - NAC Breda 1-0 (1-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Hamdaoui (45+1.)

Arbiter: Nijhuis Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Jesse Schuurman, Johnatan Opoku, Elmo Lieftink; Daryl van Mieghem (57. Sven Blummel), Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui (86. Jasper van Heertum).

Opstelling NAC Breda: Olij; Schouten, Rösler, Riera (69. Bilate), Mashart; Malone, Immers, Haye (83. Buffonge); Dogan (69. Venema), Van Hooijdonk, El Allouchi.