De Graafschap moet meerdere erkennen in Volendam

Een mooi najaars zonnetje. Twee ploegen in topvorm. Alle ingrediënten waren vanmiddag aanwezig voor een mooie pot voetbal op De Vijverberg.

Ten opzichte van de vorige wedstrijd gaf trainer Mike Snoei de voorkeur aan Danny Verbeek in plaats van Rick Dekker. Bij Volendam keerde de licht geblesseerde Franco Antonuccie terug in de basis ten faveure van Jari Vlak.

Om exact 14.00 uur floot scheidsrechter Pol van Boekel voor het begin van de wedstrijd. Volendam kwam goed uit te startblokken. Toch waren het de Superboeren die in de eerste tegenaanval de score na 8 minuten opende. Na een pass van Mohamed Hamdaoui zette Daryl van Mieghem met een geplaatst schot in de korte hoek de Doetinchemmers op een 1-0 voorsprong.

Vijf minuten daarop krijgt de ploeg van Mike Snoei de eerste domper van deze middag te verwerken. Danny Verbeek moet het veld met een hamstring blessure verlaten. Rick Dekker is zijn vervanger.

(Tekst gaat verder onder de foto's)

In de 17e minuut komen de blauw witten goed weg. Tot 2x maal toe weet men redding te brengen op inzetten van Deul. Toch trekken de Palingboeren in de 20e minuut gelijk. Het is Murkin die Daryl van Mieghem uit kapt en keeper Rody de Boer in de korte hoek het om kijken geeft. 1-1.

Lang staat die stand niet op het scorebord. Een minuut later neemt De Graafschap op nieuw een voorsprong. Een verre inworp van Toine van Huizen wordt door Ted van de Pavert doorgekopt naar Elmo Lieftink die de bal achter keeper Bakker schiet. 2-1.

Vijf minuten later komen de Superboeren goed weg als Plat de bal via een katachtige redding van Rody de Boer op de bal kopt.

Met nog 10 minuten tot aan de rust zien we een tweetal kansen voor De Graafschap. Mohamed Hamdaoui ziet zijn beide inzetten. Een vrije trap en een uithaal, niet tot doelpunt worden omgezet.

In de veertigste minuut trekken de Wijdbroeken de stand weer gelijk. De Superboeren zijn even niet bij de les na  een snel genomen corner. Via Doodemans beland de bal bij Deul die vanaf 16 meter doeltreffend uit haalt. 2-2.

Na de pauze zien we 2 ongewijzigde teams. Volendam gaat door met waar het de eerste helft mee bezig was. Namelijk aanvallen. Het andere Oranje komt 7 minuten na rust voor het eerst deze wedstrijd aan de leiding. Ted van de Pavert krijgt de bal in de 16 meter nogal ongelukkig tegen zijn arm na een schot van Murking. Hands en penalty besluit Van Boekel. Antonucci schiet vanaf 11 meter raak. 2-3

Na ruim een kwartier spelen wordt Johnatan Opoku afgelost door Joey Konings. Kort daarop kopt Toine van Huizen de bal uit een corner gevaarlijk op het doel van Bakker. Hij weet de bal over te tikken. De ploeg van Mike Snoei zet aan. Na een snelle aanval over links van Jordy Tutuarima komt de bal bij Daryl van Mieghem. Zijn schot gaat echter naast.

De Graafschap claimt kort daarop ook een penalty. Van Boekel wuift tot ieders ongenoegen de lichte duw in de rug van Joey Konings weg.

Een pijnlijk moment niet veel later voor Rody de Boer leid de 2-4 in. Bij het uitkappen van Multattieri lijkt het of hij met zijn schoen in het gras blijft haken. In plaats van de bal weg te rossen beland het leder voor de voeten van Doodeman, die de bal in het doel schuift.

In de 80e minuut vind er een dubbele wissel plaats aan Doetinchemse zijde. Giannis Mystakidis en Jesse Schuurman komen Rick Dekker en Toine van Huizen vervangen.

De Graafschap zet aan voor een slotoffensief. Echt gevaarlijk worden de Superboeren echter niet en Volendam houdt gemakkelijk stand,

Vier minuten extra tijd krijgen de Doetinchemmers om de achterstand ongedaan te maken. Daryl van Mieghem krijgt nog een kans en schiet de bal vanuit een moeilijke hoek op het doel. Doelman Bakker weet zijn schot te keren. In de laatste minuut wordt het nog 2-5. Na een snelle uitval rond Doodeman doeltreffend af.

Voor het eerst sinds lange tijd verliest De Graafschap weer eens een thuiswedstrijd. A.s. woensdag is er al weer een mogelijkheid om revanche te nemen. Op De Vijverberg ontvangen de Superboeren dan NAC uit Breda.

Tijdens deze wedstrijd zijn er wedstrijdfoto's gemaakt, deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

(Wedstrijdstatistieken onder de foto's)

Zaterdag 07 november 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap  - FC Volendam 2-5 (2-2)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Van Mieghem (8.), 1-1 Murkin (21.), 2-1 Lieftink (23.), 2-2 Deul (40.), 2-3 Antonucci / strafschop (52.), 2-4 Doodeman (70.), 2-5 Doodeman (90+4.)

Arbiter: van Boekel Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen (80. Giannis Mystakidis), Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima; Elmo Lieftink, Johnatan Opoku (62. Joey Konings), Danny Verbeek (14. Rick Dekker / 80. Jesse Schuurman); Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © en Mohamed Hamdaoui

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (69. B. Plat), Tol, Van de Ven, Murkin; Deul ©, A. Plat, Antonucci (86. Ben Sallam); Doodeman, Mulattieri (76. Kaars) en El Kadiri (70. Vlak).

Gele kaart(en) De Graafschap: Dekker (30.), Lelieveld (90.), Van Mieghem (90+3).

Gele kaart(en) FC Volendam: Betti (27.)