Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Winnende goal Seuntjens in de slotfase tegen tiental van Excelsior

Winnende goal Seuntjens in de slotfase tegen tiental van Excelsior

De Graafschap heeft in Rotterdam een 1-2 overwinning geboekt op Excelsior. Met aanvoerder Daryl van Mieghem, daar (reserve)aanvoerders Ralf Seuntjens en Ted van de Pavert niet tot de basiself behoorden, begonnen de Superboeren uitstekend aan de wedstrijd. Na drie minuten schoot Mohamed Hamdaoui uit een vrije trap de 0-1 tegen de touwen.

Excelsior wist in de startfase diverse hoekschoppen te nemen, maar werd het voor het doel van Rody de Boer niet gevaarlijk. Later werd een schot van Excelsior tegen het lichaam van Toine van Huizen geschoten. Scheidsrechter Kamphuis zag hierin een handsbal en de bal ging op de stip. Niemeijer benutte deze poging vanaf elf meter, 1-1.

Een goede pass van Rick Dekker op Daryl van Mieghem resulteerde in een overtreding van Ormonde-Ottewil. De aanvaller had anders vrije doortocht richting doelman Damen. De verdediger van Excelsior ontving een directe rode kaart. Tegen tien man kreeg De Graafschap een kans voor Johnatan Opoku, maar zijn inzet ging naast de paal.

De eindpass om tot betere kansen te komen, ontbrak in het resterende deel van de wedstrijd. De thuisploeg hield verdedigend makkelijk stand, daar de Doetinchemse formatie in een te laag tempo speelde om meer mogelijkheden te creëren. Er waren afstandschoten van Elmo Lieftink, Rick Dekker en Mohamed Hamdaoui, maar tot een doelpunt kwam het niet.

Ralf Seuntjens, twee weken geleden met een enkelblessure van het veld tegen Jong AZ, kon een half uur mee spelen. In de slotfase beslissend voor de Achterhoekse club door de 1-2 binnen te tikken. Niet veel later was de aanvaller met een kopbal dicht bij de 1-3, maar raakte de lat.

Een benauwde, maar wel een belangrijke overwinning. De Graafschap staat op de derde plaats en treft vrijdag op De Vijverberg de nog ongeslagen koploper NAC Breda. De club uit Breda wist de eerste zes competitiewedstrijden winnend af te sluiten.

5 oktober 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

Excelsior - De Graafschap 1-2 (1-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Hamdaoui (3.), 1-1 Niemeijer / strafschop (18.), 1-2 Seuntjens (89.) 

Arbiter: Kamphuis Toeschouwers: 0

Opstelling Excelsior: Damen, Horemans, Matthys, Oude Kotte, Ormonde-Ottewil, Baas (90. Fischer), Van Rooijen, Wieffer (90. Meijer), Niemeijer (77. Mendes Moreira), Omarsson, Zwarts

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Jordy Tutuarima (45. Roland Baas), Elmo Lieftink, Jesse Schuurman (62. Danny Verbeek), Johnatan Opoku (62. Ralf Seuntjens), Rick Dekker (76. Giannis Mystakidis); Daryl van Mieghem, Mohamed Hamdaoui

Gele kaart(en) Excelsior: Oude Kotte (68.), Mendes Moreira (90+4.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Schuurman (5.), Hamdaoui (71.)

Rode kaart(en) Excelsior: Ormonde-Ottewil (24)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X