De Graafschap herstelt zich na rust en wint de Gelderse derby

Voor beide clubs was het duel van vanmiddag een kans op revanche. NEC verloor vorige week van Almere City FC met 0-1 en de Superboeren gingen afgelopen maandagavond, met 7-3, de bietenbrug op tegen de beloften van AZ.

Aan Nijmeegse zijde ontbrak o.a. Edgar Baretto die nog kampt met een rugblessure. Bij de thuisploeg werd de geblesseerde Ralf Seuntjens vervangen door Joey Konings. Daarnaast mocht Mohamed Hamdaoui in de basis starten ten faveure van de licht geblesseerde Danny Verbeek

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste kans na 5 minuten spelen was voor Daryl van Mieghem. Zijn voorzet is echter net niet scherp genoeg. In de 13e minuut krijgt de ploeg van trainer Rogier Meijer een mogelijkheid de score te openen. Van Rooy geeft de bal voor op Van der Sluijs. Zijn volley gaat echter ruim naast. Niet veel later is het Johnatan Opoku die een voorzet geeft op Joey Konings. Jammer genoeg krijgt hij de bal niet goed onder controle en gaat ook zijn kans teniet.

Zo rond de 20e minuut wordt de ploeg uit de Waalstad langzamerhand sterker. Via Romeney en Van der Sluijs krijgen ze een aantal gevaarlijke kansen. Beide keren staat doelman Rody de Boer op de juiste plek om groter gevaar te voorkomen.Na een half uur spelen krijgt Janga een kansje maar tot zijn eigen ongenoegen kopt hij de bal over de goal van de Doetinchemmers. NEC drukte De Graafschap wat verder terug en werd een aantal keren gevaarlijk via Tavsan, Van der Sluijs en Bruin. Doelpunten leverde het niet op.

Na rust kwam de ploeg van trainer Mike Snoei beter in haar spel. De Graafschap drong wat meer aan. Na 10 minuten gaat een afstandschot van Daryl van Mieghem via de rug van een NEC speler over de achter lijn. Een minuut later mag Toine van Huizen ingooien. Zijn verre inworp beland voor de voeten van Elmo Lieftink. Die zijn schot geblokt ziet worden door de Nijmeegse defensie.

Kort daarop mag De Graafschap een corner nemen. De bal komt in eerste instantie bij Daryl van Mieghem, die hard op het doel schiet. In de rebound schiet Mohamed Hamdaoui de bal op schitterende wijze in het dak van het doel. 1-0. Twee minuten later is het opnieuw raak. Odenthal maakt in de 16 meter een onhandige overtreding op Daryl van Mieghem. Mohamed Hamdaoui mag van 11 meter aanleggen en schiet de bal onberispelijk  binnen. 2-0

Veel gevaar zijn we in het restant van de wedstrijd niet meer. Daryl van Mieghem is met een kwartier spelen nog dicht bij de 3-0. Maar zijn schot rol naast het doel. Okita probeert het nog een keer voor NEC maar doelman Rody de Boer weet zijn inzet te keren.  De laatste kans van de wedstrijd was voor Danny Verbeek. Maar ook hij wist zijn schot niet tot doelpunt te promoveren.

Door dit resultaat klimt De Graafschap naar de 5e plek op de ranglijst.

Rondom deze wedstrijd zijn sfeerfoto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.

27 september 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap - NEC 2-0 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Hamdaoui (58.), 2-0 Hamdaoui / strafschop (60.)

Arbiter: Makkelie|Toeschouwers: 3.242

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert; Jordy Tutuarima (83.Roland Baas); Elmo Lieftink, Johnatan Opoku, Rick Dekker (46. Jesse Schuurman); Daryl van Mieghem, Joey Konings (64.Danny Verbeek) en Mohamed Hamdaoui (82.Jasper van Heertum).

Opstelling NEC Nijmegen: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Tavsan (79. Beekman), Proper (71. Proper), Bruijn, Van der Sluijs; Romeny (60. Okita) en Janga.

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Huizen (24.), Lieftink (27.), Schuurman (47.)

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: El Karouani (52.), Odenthal (59.)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

Rode kaart(en) NEC Nijmegen: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter

Instagram Twitter

Ja, ik word lid van SV Superboeren

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.