Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Effectief Jong AZ wint met ongekende cijfers van 7-3 tegen De Graafschap

Effectief Jong AZ wint met ongekende cijfers van 7-3 tegen De Graafschap

Net als vorig voetbaljaargang incasseerde De Graafschap de eerste nederlaag tegen Jong AZ. Destijds werd het 2-1, ditmaal een doelpuntrijk duel met historische cijfers: 7-3. De Graafschap begon in dezelfde basisformatie als onlangs tegen Roda JC (4-0 winst). Jong AZ kon deze maandagavond gebruik maken van zes spelers die bij de hoofdmacht behoren.

In de eerste tien minuten was het nog aftasten, maar beide ploegen wisten de druk op de verdediging te zetten. Een sterk spelend Jong AZ ging daar beter mee om en bleek erg effectief met de kansen om te gaan. Van de zes pogingen gingen er vijf doelpunten te noteren. De treffers kwamen op naam van Taabouni (2x), Aboukhlal, een kopbal van Oosting en Evjen.

Namens de uitspelende ploeg scoorde Ralf Seuntjens de 5-1. Na een schot van Elmo Lieftink was de rebound voor de aanvoerder. Daarna een overtreding op Seuntjens, waarbij een enkelblessure werd opgelopen op het kunstgrasveld.

De ploeg van trainer Mike Snoei bracht Joey Konings binnen de lijnen voor Seuntjens. Ted van de Pavert en Johnatan Opoku bleven in de rust achter in de kleedkamer. Jasper van Heertum en Mohamed Hamdaoui stonden aan de aftrap bij de tweede helft.

Na vijf minuten spelen was de aanzet om de stand wat draaglijker te gaan maken. Elmo Lieftink kon van dichtbij binnen tikken, 5-2. De derde treffer van de Doetinchemse club bleef nog uit. Reijnders bracht echter aan alle illusies een einde door de 6-2 binnen te schieten.

Een volley van Daryl van Mieghem betekende de 6-3, waarna Aboukhlal aanvankelijk de bal eenvoudig kon meenemen en met een rollertje de eindstand op 7-3 zette. Jong AZ boekte de tweede zege van het seizoen. Daarbij zag het Evjen nog wel vroegtijdig het veld verlaten. De Graafschap zal deze week toewerken naar het komende thuisduel zondag 27 september tegen NEC.

21 september 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

Jong AZ - De Graafschap: 7-3 (5-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Taabouni (13.), 2-0 Aboukhlal (21.), 3-0 Oosting (29.), 4-0 Evjen (38.), 5-0 Taabouni (41.), 5-1 Seuntjens (44.), 5-2 Lieftink (50.), 6-2 Reijnders (71.), 6-3 Van Mieghem (78.). 7-3 Aboukhlal (80.)

Arbiter: Gansner  Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert (46. Jasper van Heertum), Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink (74. Jesse Schuurman), Johnatan Opoku (46. Mohamed Hamdaoui), Rick Dekker, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © (45+2. Joey Konings), Danny Verbeek, (74. Giannis Mystakidis)

Opstelling Jong AZ: Reus, Sugawara, Koopmeiners ©, Velthuis, Gullit, Reijnders, Taabouni, Goudmijn, Evjen, Oosting, Aboukhlal (90. Bibero?lu)

Gele kaart(en) Jong AZ: Velthuis (45.), Goudmijn (56.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Julian Lelieveld (62.)

Rode kaart(en) Jong AZ: Evjen (77, 2x geel)

Rode kaart(en) De Graafschap: -

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter 


Instagram Twitter

Word lid van SV Superboeren De Graafschap

 

• Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap