Superboeren verslaan Roda JC op overtuigende wijze

De Graafschap wist vanmiddag ook haar tweede competitieduel in winst om te zetten. Roda JC dat tot nu toe twee overwinningen boekte ging op de Vijverberg hard onderuit. Grote man aan Doetinchemse zijde was Elmo Lieftink die met 2 fraaie doelpunten voor rust het verschil maakte.

In de gelijk opgaande openingsfase kwam het eerste gevaar van Limburgse zijde. Na 4 minuten leed De Graafschap balverlies. Het is Alberg die Goppel bereikt. Zijn schot beland echter recht in de handen van keeper Rody de Boer.

Na een minuut of 15 spelen namen de Doetinchemmers het heft in handen. Elmo Lieftink is met een schot van ca 20 meter gevaarlijk, zijn inzet wordt door de doelman van Roda JC weg gebokst. Luttelte minuten later krijgt de middenvelder de bal min of meer cadeau van Roda verdediger Lambrix. Met een verwoestende poeier van zo’n 25 meter schiet hij de bal in de rechterbovenhoek achter de volledig kansloze Roulaux. 1-0

In de 25e minuut is het opnieuw raak voor de ploeg van trainer Mike Snoei. Wederom is het Elmo Lieftink die een wel raad weet met een afvallende bal die voor zijn voeten beland. Vanaf de rand van het 16 meter gebied schiet hij de bal ineens achter de Roda JC goalie. 2-0

Veel gevaar wist de ploeg van trainer Jurgen Streppel er niet tegen over te zetten. Het enige kansje dat de Limburgers krijgen komt vijf minuten voor rust als Ioannou net naast kopt .

De rust is amper voorbij of de Superboeren staan al op een 3-0 voorsprong. Het is Rick Dekker die de diepgaande Daryl van Mieghem bereikt. Hij omspeelt de ver uit zijn doel gekomen Roda doelman en  schuift de bal in het lege doel.

Na 1 uur wordt het zelf 4-0. Uit een rebound, na een schot van Jordy Tutuarima, tikt aanvoerder Ralf Seuntjens van dichtbij binnen.

Na dat doelpunt geloofde De Graafschap het wel. Roda JC was nog een keer gevaarlijk via Pflücke. Maar zijn schot is een gemakkelijke prooi voor de Graafschap doelman. Twintig minuten voor tijd  probeert Mohamed Hamdaoui de bal vanuit een lastig hoek nog achter de Roda JC doelman te schieten. Met een mooi redding voorkomt hij een nog grotere nederlaag.

Meer foto's rondom deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum.

12 september 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2020-2021)

De Graafschap - Roda JC: 4-0 (2-0)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Lieftink (19.), 2-0 Lieftink (25.), 3-0 Van Mieghem (48), 4-0 Seuntjens (61)

Arbiter: Van den Kerkhof  Toeschouwers: 3.226

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen (81. Jasper van Heertum), Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima (76. Roland Baas); Elmo Lieftink, Johnatan Opoku (66. Mohamed Hamdaoui), Rick Dekker (76. Jesse Schuurman); Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © en Danny Verbeek (81. Joey Konings)

Opstelling Roda JC: Roulaux; Marzo, Luijckx ©, Lambrix (67. Jensen), Absalem; Klaasen, Vossebelt, Pflücke; Goppel (62. Falkenburg), Alberg (67. Remans) en Iannou (67. Souren)