Superboeren sluiten oefencampagne winnend af

Vanmiddag won De Graafschap ook haar laatste oefenduel in de voorbereiding. Ditmaal werd Heracles, opnieuw een eredivisionist, aan de zegekar gebonden. De Doetinchemmers starten met het zelfde elftal als een week geleden tegen Heerenveen. Aan Almelose zijde stonden met Fadiga, Vloet, de La Torre en Rente, 4 nieuwelingen aan de aftrap.

Vanaf het eerste fluitsignaal  nam De Graafschap het iniatief. Vooral Daryl van Mieghem was in de eerste 15 minuten een ware plaaggeest voor de Almelose verdediging. Al na 2 minuten kreeg hij een vrije trap op de rand 16 meter mee, nadat hij ten val was gebracht. Luttele minuten later was het opnieuw de rechtsbuiten die gevaarlijk was. Zijn schot ging net naast het doel. Na ruim een kwartier spelen wordt Julian Lelieveld in de 16 meter onderuitgehaald. Het is Ralf Seuntjens die de 11 meter mag gaan nemen. Hij schiet de bal prachtig in de linkerhoek. 1-0. Twee minuten later wordt het bijna 2-0. Daryl van Mieghem is na een prachtige solo, iedereen te snel af, doelman Brouwer weet zijn schot echter knap te keren. Veel is het niet wat Heracles er tegenoverzet. De Graafschap is duidelijk de betere ploeg.De spelers bereiken elkaar gemakkelijk en er wordt met veel druk naar voren toe gespeeld.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Na een half uur spelen mag Mohamed Hamdaoui een vrije trap nemen op ca 30 meter van de goal. Zijn zwabberende schot wordt met veel moeite tot corner verwerkt. Tot aan de rust werd geen van beide ploegen meer gevaarlijk te worden.

Na de rust zien we aan Almelose zijde, oud Graafschapspeler Delano Burgzorg aan de aftrap. Hij is het ook die na 12 minuten in de tweede helft de eerste kans krijgt voor Heracles.Hij haalt vanaf ca 20 meter uit, maar de jarige doelman Rody de Boer , weet zijn schot eenvoudig te pakken. Na een kwartier spelen zien we Johnatan Opoku voor het eerst binnen de lijnen verschijnen. De aanvaller gaat iets achter Ralf Seuntjens spelen en daarmee wordt het koningskoppel weer met elkaar herenigd.

Mohamed Hamdaoui is nog een 2 tal keren gevaarlijk voordat hij wordt gewisseld. Na een pass van Elmo Lieftink ontsnapt hij aan de linkerkant, maar zijn inzet gaat voorlangs het vijandelijk doel. Tien minuten later zien we een mooie aanval aan Doetinchemse zijde. Mohamed Handaoui combineert met Johnatan Opoku. Opnieuw staat keeper Brouwer op de juiste plek om redding te brengen op het schot van de linksbuiten.

Behoudens een actie van invaller Van de Water, die na een balonderschepping, zijn schot gepareerd ziet worden, door Rody de Boer gebeurd er weing meer in de tweede helft. Met deze overwinnng sluit De Graafschap haar oefencampagne af. De ploeg van trainer Mike Snoei is klaar voor de competitiestart op maandag 30 augustus thuis tegen FC Den Bosch.

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Roland Baas (70. Jordy Tutuarima); Elmo Lieftink, Danny Verbeek (81. Joey Konings), Jesse Schuurman (61. Johnatan Opoku); Daryl van Mieghem (61. Rick Dekker), Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui (81. Giannis Mystakidis).

Rond deze wedstrijd zijn er weer foto's gemaakt. Deze zijn te vinden in ons fotoalbum.