De Graafschap bezorgt SC Heerenveen flinke nederlaag

Vnmiddag oefende De Graafschap tegen eredivisionist sc Heerenveen. En dat hebben ze geweten. Met maar liefst 5-1 werden de Friezen weer huiswaarts gestuurd.

Het waren de Superboeren die sterk aan de wedstrijd begonnen. Binnen no time leek de ploeg van Mike Snoei al op een 1-0 voorsprong te komen. Elmo Lieftink schoot de bal na goed voorbereidend werk van Mohamed Hamdaoui tegen de lat. Niet veel later kregen de Friezen een kans, maar het schot van Ejuke belandde vrij eenvoudig in de handen van keeper Rody de Boer. Tien minuten later kreeg diezelfde Ejuke na een goede aanval over de linkerkant opnieuw een grote kans. Tot een echt schot wist hij echter niet te komen.

De eerste geel kaart is voor Floranus die Mohamed Hamdaoui met een flinke beuk over de zijlijn gooit. Na 30 minuten is het raak. Na een prachtige aanval over links is het Mohamed Hamdoui die naar binnen trekt en de bal in de verre hoek schiet. 1-0. Een paar minuten later is het opnieuw de linksbuiten die zijn maatje aan de rechterkant Daryl van Mieghem vrij voor keeper Kroesen zet. Jammer genoeg gaat zijn inzet net naast.

Binnen 5 minuten na rust staan de blauw witten op een riante 3-0 voorsprong. Eerst is het Ted van de Pavert die met een kopbal uit een voorzet van Mohamed Hamdaoui voor de 2-0 zorgt. Niet veel later is het invaller Joey Konings die in 2e instantie weet te scoren na uitstekend voorbereid werk van opnieuw Mohamed Hamdaoui. Het was eerst Daryl van Mieghem die zijn kans nog gekeerd zag worden door Kroesen, voordat Joey Konings uit de rebound raak kon schieten.

Tien minuten na rust is Heerenveen dichtbij de aansluitingstreffer. Veerman ziet zijn schitterende vrije trap echter tegen de paal komen in plaats van in de kruising. Na 20 minuten in de 2e helft is het Daryl van Mieghem die een prachtige solo doeltreffend weet af te ronden 4-0. Veel is het niet wat Heerenveen er tegen over zet. Smit tikt de bal makkelijk binnen na goed voorbereidend werk van Veerman en Ejuke, 4-1. Maar dat is het dan ook wel.

Even lijkt het erop dat de Friezen de stand wat dragelijker voor hun maken. Hajal is dichtbij een tweede treffer, maar de aanvaller schiet op de vuisten van Rody de Boer. In de slotfase wordt het nog 5-1. Joey Konings ontvangt met een beetje geluk, een diepe door de lucht gespeelde bal, hij weet de bal goed te controleren en schiet de bal onder doelman Kroesen in het doel. De laatste kans van de wedstrijd is voor Jesse Schuurmans. Zijn schot van afstand gaat net over.

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer; Julian Lelieveld (32. Jasper van Heertum / 82. Sven Blummel), Toine van Huizen, Ted van de Pavert (72. Milan Hilderink), Roland Baas; Elmo Lieftink, Danny Verbeek (62. Rick Dekker), Jesse Schuurman; Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens (45. Joey Konings) en Mohamed Hamdaoui (72. Giannis Mystakidis).

Volgende week zaterdag, 22 augustus, oefenen de Superboeren nog een keer thuis op de Vijverberg. Te gast is dan Heracles Almelo. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Roda JC Kerkrade

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.