De Graafschap verliest oefenkraker tegen FC Volendam

Voor het eerst in de voorbereiding op de nieuwe competitie verloor De Graafschap een oefenduel. Op de eigen Vijverberg werd voor het voor een kleine 600 toeschouwers  1-2 voor de ploeg van trainer Wim Jonk.
In de eerste gedeelte van de wedstrijd waren de Wijdbroeken de bovenliggende partij. Er werd agressief en  veel druk naar voren gezet waardoor de Doetinchemmers, die in een wat onwennige 4-4-2 formatie speelden, werden terug gedrongen.
Het was FC Volendam dat zeker in het eerste kwart van de wedstrijd een groot aantal kansen kreeg. Duel krijgt eeen goede schietkans na balverlies van Ted van de Pavert. Niet veel later gevolgd door een tweetal kansen voor Kaars en Murkin.

Toch is het na 30 minuten dat de Superboeren de leiding nemen. De over rechts opstomende Daryl van Mieghem gaat in het strafschopgebied over het been van Plat onderuit. Ralf Seuntjens schiet de 11 meter onberispelijk achter de voortreffelijk keepende doelman Bakker 1-0.
Even lijkt het erop dat de blauw witten wat beter in de wedstrijd komen. Toch is het het “andere oranje” dat vlak voor rust nog een keer gevaarlijk wordt. Na een voorzet van Doodeman schiet El Kadiri van dichtbij op de lat.

Vroeg in de 2e helft komt FC Volendam op gelijke hoogte. Uit een corner werkt Ralf Seuntjens de bal achter zijn eigen doelman 1-1. Niet veel later is het Kaars die na een dieptepass de bal over de Graafschap goalie Nick ten Dam wipt en de stand op 1-2 brengt.
Na de drinkpauze waarbij aan beide kanten gewisseld werd, ging de ploeg van trainer Mike Snoei op jacht naar de gelijkmaker.Echt gevaarlijk worden deden ze daarbij niet. Eerst is het Volendam dat via Betti die de bal achter Nick van Dam probeert te krullen. Daarna is het de beurt aan De Graafschap. Giannis Mystakidis gaat er vanaf eigen helft vandoor, hij kapt goed naar binnen de 16 in, zijn schot wordt knap gepakt door de Volendam keeper. Ook de volgende kans is voor de Superboeren ook ditmaal weet doelman Bakker de inzet van Mohamed Hamdaoui te keren.

De laatste kans van de wedstrijd was voor Ted van de Pavert ook hij wist van dichtbij echter niet te scoren.

Opstelling De Graafschap:  Nick van den Dam; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum (62.Toine van Huizen),Ted van de Pavert,Roland Baas; Elmo Lieftink (62. Jordy Tutuarima), Danny Verbeek (73.Giannis Mystakidis), Jesse Schuurman, Daryl van Mieghem (73.Sven Blummel), Ralf Seuntjens en Joey Konings (62.Mohamed Hamdaoui).

Volgende week zaterdag, 15 augustus om 16.00 uur, vervolgt De Graafschap haar oefencampagne met wederom een thuiswedstrijd. Dit keer is eredivisonist SC Heerenveen de tegenstander.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in ons fotoalbum!.