De Graafschap zet ook 3e oefenwedstrijd om in winst.

Stadion “de Wageningse Berg” was vanavond het décor van de 3e oefenwedstrijd van De Graafschap. Tegenstander was ditmaal competitie genoot FC Eindhoven, de club van oud Graafschap coryfee Ernie Brandts.

Het waren de Eindhovenaren die in de eerste 20 minuten een aantal kansen kregen om de score te openen.  Amevor zijn kopbal gaat net over. Rody de Boer weet een schot van Jap Tjap knap uit de hoek te halen. En niet veel later moet hij opnieuw handelend optreden na een schot van Van der Sande. Aan de andere kant brengt doelman Swinkels redding op een inzet van Elmo Lieftink.

In de 42e minuut krijgen de Doetinchemmers een 11 meter, na een overtreding van Pedro op Julian Lelieveld. Ralf Seuntjens is het die doeltreffend weet af te ronden 1-0. Op slag van rust eindigt een mooie aanval van de Eindhovenaren met een schot van Jap Tjong in de handen van Rody de Boer.

Na de pauze  brengt trainer Ernie Brandts een complete nieuw elftal op de been. Kort na de pauze wisselt ook Mike Snoei Sven Blummel en Danny Verbeek voor Daryl van Mieghem en Mohamed Hamdaoui.

Veel wapenfeiten vallen er in de tweede helft niet te noteren behoudens een gele kaart voor Peijnenburg en een uithaal van Branco van de Boomen

Na 90 minuten verlaten de Superboeren met een 1-0 overwinning de nostalagische voetbaltempel van de Wageningse Berg.

Opstelling De Graafschap: Rody de Boer, Julian Lelieveld, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Elmo Lieftink, Branco van den Boomen, Jesse Schuurman, Sven Blummel (52e min Daryl van Mieghem), Ralf Seuntjens en Danny Verbeek (52e min Mohamed Hamdaoui).

Op zondag 9 augustus as vervolgt De Graafschap haar oefenreeks. Op de eigen Vijverberg ontvangen de Superboeren dan FC Volendam. Aanvang 14.30 uur. De wedstrijd wordt die middag live op Fox Sports uitgezonden.