De Graafschap wint spookduel met 3-1

Zaterdagmiddag won De Graafschap ook haar 2e oefenduel in de voorbereiding. Ditmaal werd op een lege Vijverberg gewonnen met 3-1 van Helmond Sport.

In een matige eerste helft waren het de blauw-witten die de eerste mogelijkheid kregen om de score te openen. Ralf Seuntjens schoot de bal naast het doel. Het waren de Brabanders die daarna het betere van het spel lieten zien. Na 17 minuten kwamen ze aan de leiding door een benutte strafschop van Duijvenstijn, na een overtreding op Mutzers.

In de 24e minuut was diezelfde Duijvenstijn dichtbij zijn 2e van de middag. Zijn kopbal raakt de lat. Vijf minuten voor rust was het Roland Baas die een van richting veranderd schot achter de Helmond goalie zag belanden. Kort daarop was het Mohamed Hamdaoui die zijn prachtige schot van afstand uit de bovenhoek getikt zag worden door keeper Van Gassel.

Na de pauze was het spel van de Doetinchemmers aanmerkelijk beter. Na ruim een kwartier spelen werd een prachtige aanval die werd opgezet door Ralf Seuntjens via Jordy Tutuarima en Danny Verbeek tot doelpunt gepromoveerd. Het was nieuweling Joey Konings die afrondde, 2-1.

Het duurde tot de 83e minuut voordat er weer wat te bleven viel op de lege Vijverberg. Na een snelle tegenaanval is het Giannis Mystakidis die de 3-1 laat aantekenen. Met nog een paar minuten te spelen was het aanwinst Danny Verbeek die vrij voor het doel tegen de lat schoot.

Opstelling eerste helft: Nick van den Dam; Julian Lelieveld, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Roland Baas; Elmo Lieftink, Branco van den Boomen, Jesse Schuurman; Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui.

Opstelling tweede helft: Rody de Boer; Julian Lelieveld (60. Levi Opdam), Jasper van Heertum (60. Milan Hilderink), Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Roland Baas (82. Jesper van Riel), Ralf Seuntjens (74. Giannis Mystakidis), Jesse Schuurman (82. Jimmy van der Logt); Sven Blummel, Joey Konings en Danny Verbeek.

A.s. donderdag, 30 juli, speelt De Graafschap op de Wageningse Berg opnieuw achter gesloten deuren haar 3e oefenwedstrijd. Ditmaal tegen FC Eindhoven.

Klik hier voor meer foto's van deze wedstrijd.

Volgende wedstrijd De Graafschap

De Graafschap

Jong AZ

Jong AZ

Vrijdag 29 maart, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 maart. Om 20:00 uur start de ontmoeting tegen Jong AZ.