De Graafschap verslaat MVV: 3-2

Een flinke busreis dat is het voor MVV en haar supporters om vanuit het diepe zuiden een wedstrijd te mogen spelen op de roemruchte Vijverberg. De vorige keer dat de ploeg uit Maastricht op bezoek kwam, op 8 september 2017, loonde het. De punten gingen na een 1-2 overwinning mee op de lange terugreis. Een van de Graafschap spelers van toen, speelt nu bij MVV, nl. Anthony van den Hurk. Met 9 doelpunten is hij topscorer van de club. Daarnaast  wordt het een weerzien met keeper Nigel Bertrams die vorig seizoen nog een aantal duels voor de Superboeren uit kwam.

Trainer Fuat Usta kon alleen niet beschikken over Nino Everaers. Hij kon echter wel beschikken over de van Standard Luik overgekomen en speelgerechtigde William Balikwisha. Bij de Doetinchemmers misten we Toine van Huizen die nog geblesseerd was, mocht de geschorste Javier Vet vanaf de tribune toe kijken en moest Ted van de Pavert ziek afhaken in de warming-up. De twee winterse versterkingen Sven Blummel en Giannis Mystakidis begonnen op de bank. Door het wegvallen van Van de Pavert keerde Jordy Tutuarima evenals de aan zijn knie geblesseerd geweest zijnde Mohamed Hamdaoui terug in de basis. Het centrale gelegenheidsduo werd dit keer gevormd door Jasper van Heertum en Roland Baas.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De Graafschap verzuimde gisteren avond de wedstrijd tegen MVV vroegtijdig op slot te gooien.Binnen het kwartier stond het mede door een vroeg doelpunt van Daryl van Mieghem al snel op een 2-0 voorsprong. Het leek er mede door het goede spel in die fase op dat er wel eens een hoge eindstand op het scorebord kon komen te staan.  Mede door knullige verdedigen van Leeroy Owusu, de maker van het 2e doelpunt, kwam MVV terug in de wedstrijd door een doelpunt van Van den Hurk. De Superboeren bleven het restant van de eerste helft de bovenliggende partij. MVV kwam er in de omschakeling een aantal keren gevaarlijk uit. In de 33e minuut voorkwam Hidde Jurjus met een prachtige redding de gelijkmaker na een kopbal, opnieuw van, Van den Hurk. Vervolgens kreeg Ralf Seuntjes een geweldige kans om de scoren verder uit te bouwen maar hij hij wist het net niet te raken. Kort voor rust werden de Sterrendragers opnieuw gevaarlijk. Schroijen had de bal voor het intikken, maar raakte tot ieders opluchting de bal verkeerd.

Na de rust kwam nieuweling Balikwisha bij de Maastrichtenaren in het veld voor Schroijen. Nog maar nauwelijks bekomen van de thee stonden de Roeien op een 3-1 achterstand. Op aangeven van Van Mieghem scoorde Stef Nijland. Drie minuten later ontsnapte MVV aan een grotere achterstand toen Van Mieghem op de paal schoot. De blauw witten gingen op jacht om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. MVV vocht zich echter opnieuw terug in de wedstrijd en scoorde na een kwartier via Joshua Holtby de 3-2. Aan Doetinchemse zijde werd de matig spelende Hamdaoui uit zijn lijden verlost en vervangen door Blummel. Kort voordat hij werd vervangen door Frank Olijve kreeg Nijland nog een grote kans om zijn 2e van de avond te maken. Ook nieuweling Giannis Mystadakis kreeg speelminuten doordat Blummel met een blessure alweer naar de kant moest. In de slotfase kregen de Superboeren nog een aantal kansen, de grootste kans was echter voor Serhat Kok, maar Jurjus wist de gelijkmaker te voorkomen. Na 94 minuten was de wedstrijd gespeeld en was de 3e overwinning op rij een feit.

De ploeg van Mike Snoei blijft daarmee in de kielzog van Cambuur, dat thuis met 3-1 won van Jong FC Utrecht. Het nam de koppositie weer over van Jong Ajax dat in Nijmegen bij NEC niet verder kwam dan een 3-3 gelijkspel. De volgende week gaat de ploeg van Snoei op bezoek bij FC Eindhoven. Dat gisterenavond in Dordrecht tegen de hekkensluiter een 1-0 nederlaag opliep. De Superboeren zullen in Eindhoven de steun van haar trouwe supporters moeten missen i.v.m. een boycot.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 24 Januari 2020 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - MVV Maastricht 3-2 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (3.), 2-0 Leeroy Owusu (14.). 2-1 Anthony van den Hurk (18.), 3-1 Stef Nijland (47.), 3-2 Joshua Holtby (62.)

Arbiter: Allard Lindhout Toeschouwers: 9.509

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Roland Baas, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg, Branco van den Boomen, Stef Nijland (75. Frank Olijve), Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens ©, Mohamed Hamdaoui (65. Sven Blummel / 80. Giannis Mystakidis).

Opstelling MVV Maastricht: Bertrams; Vermijl, Mahmutovic, Van Acker, Last, Mares, Deom, Holtby (83. Kot); Goppel, Van den Hurk © en Schroijen (46. Balikwisha).