Superboeren.nl | Officiële website van SV Superboeren De Graafschap
Postbus 392, 7000 AJ Doetinchem | Lid worden?

Doelpuntrijk gelijkspel bij mooi affiche FC Volendam-De Graafschap: 3-3

Doelpuntrijk gelijkspel bij mooi affiche FC Volendam-De Graafschap: 3-3

Vorige week wist FC Volendam de tweede periodetitel binnen te slepen. Acht duels op rij werden achtereenvolgens gewonnen. De Graafschap speelde twee keer gelijk tegen FC Den Bosch en Telstar (beiden 2-2). Een leuke confrontatie tussen de nummers drie en vier. Voorafgaand hadden beide ploegen de beschikking over 36 punten. In Volendam, gesteund met een mooi vol uitvak, was het een vermakelijke wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen en deze mogelijkheden werden ook benut. Allereerst kwam de thuisploeg via een afstandsschot van Jari Vlak op een 1-0 voorsprong. Een uittrap van de goed keepende doelman Hidde Jurjus werd doorgekopt door Ralf Seuntjens. Daarna was Daryl van Mieghem eerder bij de bal, omspeelde de keeper en trof doel, 1-1. Deze stand bleef niet lang staan. Gijs Smal zorgde voor een nieuwe Volendamse voorsprong. In eerste instantie kon Hidde Jurjus een kopbal tegen houden, maar was het in de rebound van dichtbij alsnog raak, 2-1. Daryl van Mieghem kreeg vlak daarna de kans op de 2-2 gelijkmaker, maar zijn inzet voor bijna een leeg doel ging over. Wel werd de ruststand op 2-2 gebracht. Mohamed Hamdaoui was tussen vier Volendammers in staat om van afstand uit te halen. Via de binnenkant van de paal bracht Mohamed Hamdaoui de gelijkmaker.

Ook in de tweede helft werden er kansen gecreëerd, maar niet verwerkt tot een treffer. Hidde Jurjus mocht enkele keren handelend optreden. Na balverlies van een verdediger van FC Volendam kon De Graafschap nog niet direct profiteren. Uit de ontstaande hoekschop kopte Ralf Seuntjens de 2-3 tegen de touwen. Mohamed Hamdaoui raakte na een goede actie de lat. In de slotfase kwamen de Palingboeren op gelijke hoogte. Wederom zorgde een afstandsschot van Francesco Antonucci in de kruising voor de 3-3 puntendeling. Ralf Seuntjens was daarna dichtbij de winnende treffer, maar stond doelman Bakker goed gepositioneerd. Het kalenderjaar 2019 werd afgesloten met een 3-3 gelijkspel in Volendam. Beide ploegen gaan de winterstop in met 37 punten.

De Graafschap hervat de tweede seizoenshelft vrijdag 10 januari met een thuisontmoeting tegen Jong FC Utrecht.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 13 December 2019 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

FC Volendam - De Graafschap - Telstar  3-3 (2-2)

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Jari Vlak (15.), 1-1 Daryl van Mieghem (23.), 2-1 Gijs Smal (29.), 2-2 Mohamed Hamdaoui (41.), 2-3 Ralf Seuntjens (61.), 3-3 Francesco Antonucci (84.)

Arbiter: Allard Lindhout Toeschouwers: 4.231

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti, Visser ©, Van de Ven, Smal; A. Plat, Antonucci, J. Vlak; Doodeman (69. Deul), Kaars en Murkin (80. El Kadiri).
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg (76. Frank Olijve), Branco van den Boomen, Javier Vet, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens ©, Mohamed Hamdaoui.

Gele kaart(en) FC Volendam: Alex Plat (90.)
Gele kaart(en) De Graafschap:

 

Populaire links
Maak je keuze

Ja, ik word lid van SV Superboeren

® SV Superboeren De Graafschap

SV Superboeren De Graafschap op Instagram - Twitter - Facebook

Laatste wedstrijd De Graafschap

ADO Den Haag

ADO Den Haag

De Graafschap

De Graafschap

Zaterdag 18 mei, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duel

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

Het speelschema van het volgende seizoen 2024-2025 in de Keuken Kampioen Divisie zal op een later moment kenbaar gemaakt worden.

Volg ons op Instagram en X

Volg ons op Social Media:

Instagram X