Geen winnaar De Graafschap - Go Ahead Eagles

Om half 3 vanmiddag floot de uitstekend leidende scheidsrechter Bas Nijhuis voor het begin van wat op papier de kraker in de keuken kampioen divisie moest zijn. Aan Graafschap zijde nam Frank Olijve de plaats in van de aan zin rug geblesseerde Gregor Breinburg. Bij Go Ahead mocht Rabillard en de van een schorsing teruggekeerde Van der Venne in de basis starten. Echt grote kansen hebben we zeker de eerste 25 minuten niet mogen zien. Go Ahead was feller en aan Doetinchemse zijde zagen we veel balverlies. Kleine kansen waren ervoor Branco van den Boomen die de bal uit een vrije trap over het doel schiet. Hidde Jurjus kan kort daarop in tweede instantie de bal pakken na een inzet van Van der Venne. Grootste kans is er pas 5 minuten voor het rustsignaal van Martijn Berden. Zijn schot gaat maar rakelings langs het Graafschap doel.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of de Deventenaren kwamen van uit het niet op een 0-1 voorsprong. Van uit het niets schiet Elmo Lieftink vanaf ca 25 meter de bal in de linker onderhoek en laat daarbij de verder uitstekende keeper Hidde Jurjus kansloos. De Superboeren proberen meer druk naar voren te zetten. Ralf Seuntjens krijgt een grote kans van dichtbij, maar zijn bal gaat aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Kort daarop wordt Frank Olijve vervangen door Stef Nijland. We zien een mooie actie van Mohamed Hamdaoui, hij kapt twee spelers uit maar weet niet doeltreffend uit te halen. Ook Stef Nijland kreeg een scoringskans maar heeft te veel tijdig nodig waardoor Verhulst de bal makkelijk kan pakken. Niet veel later is Hidde Jurjus op zijn post bij een snelle uitbraak van Van der Venne. Met nog een goede tien minuten op de klok krijgen de blauw witten een 11 meter. Verhulst maakt een overtreding op Daryl van Mieghem die een scoringskans had. Doelman Verhulst en aanvoerder Veldmate krijgen beide de gele kaart vanwege protesteren. Het is aanvoerder Ralf Seuntjens himself die de bal achter de Deventer keeper schiet. 1-1 Niet veel later is Go Ahead dicht bij de 1-2. Hidde Jurjus keert tot opluchting van velen de inzet van Van der Venne. Scheidsrechter Bas Nijhuis telt 4 minuten extra tijd bij. In de allerlaatste minuut onderbreek Jordy Tutuarima een veelbelovende aanval van Navratil. Geel is zijn deel. De goed ingeschoten vrije trap wordt gelukkig van de doellijn gehaald. Direct daarop fluit Nijhuis voor het einde van de wedstrijd.

Door dit gelijke spel is de achterstand op SC Cambuur tot 5 punten opgelopen. Terwijl de voorsprong op de achtervolgers NAC en Volendam geslonken is tot 4 punten.

Aankomende vrijdag gaan de Superboeren op bezoek naar FC Den Bosch.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Zondag 1 December 2019 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Go Ahead Eagles  1-1 (0-0)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Elmo Lieftink (48.), 1-1 Ralf Seuntjens (83. strafschop)

Arbiter: Bas Nijhuis | Toeschouwers: 11.123

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert, Jordy Tutuarima, Javier Vet, Branco van den Boomen, frank Olijve (61. Stef Nijland), Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © Mohamed Hamdaoui.
Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Veldmate © , Brito; Corboz, Van der Venne, Lieftink; Navrátil, Rabillard (89. Ngombo) en Berden (81. Edqvist).

Gele kaart(en) De Graafschap: Jordy Tutuarima (90+4.)
Gele kaart(en) Go Ahead Eagles: Verhulst (82.), Veldmate (82.)