De Graafschap lijdt eerste competitienederlaag tegen Jong AZ

In Wijdewormer heeft De Graafschap geen goed resultaat neergezet tegen Jong A, een 2-1 nederlaag. De eerste helft begon aardig met kansen voor Mohamed Hamdaoui en Ralf Seuntjens (zijnet). Na een goede pass op het middenveld van Mohamed Hamdaoui werd een veelbelovende aanval ingezet. Na een combinatie tussen Daryl van Mieghem en Leeroy Owusu gaf laatstgenoemde voor op Ralf Seuntjens die binnen schoot, 0-1. Na een half uur spelen kwam Jong AZ tot de eerste doelpoging. Het schot was van Reijnders, waarna Druijf voorlangs schoot. Ook Aboukhlal zag zijn inzet stuiten op doelman Hidde Jurjus. De thuisspelende ploeg begon voortvarend aan de tweede helft. Na vijf minuten spelen kon Aboukhlal van dichtbij binnen tikken, 1-1.
Niet veel later had dezelfde aanvaller met een kopbal voor de voorsprong kunnen zorgen. Vervolgens balverlies in de verdediging, waarbij Aboukhlal met een schot alsnog voor de 2-1 tekende. Het team van Mike Snoei ging voor de gelijkmaker en kreeg mogelijkheden via Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem. Invaller Stef Nijland stond net binnen de lijnen om goalie De Boer te testen. De keeper wist het schot te keren. De thuisploeg was eerder bij de 3-1, dan dat de 2-2 in de maak leek. Druijf kreeg een goede schotkans, maar Hidde Jurjus kon redding brengen.

De Graafschap keert voor het eerst dit seizoen met een nederlaag huiswaarts. SC Cambuur is met drie punten voorsprong de koploper. Laagvlieger Jong AZ staat nu op zestien punten. Vrijdag gaat Jong AZ op bezoek bij SC Cambuur. In Doetinchem volgt zondagmiddag om 14:30 uur de ontmoeting tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Maandag 25 november 2019 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

Jong AZ - De Graafschap 2-1 (0-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ralf Seuntjens (13.), 1-1 Zakaria Aboukhlal (51.), 2-1 Zakaria Aboukhlal (55.)

Arbiter: Erwin Blank | Toeschouwers: 600

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Jacobs (66. Correia), Bakker, Gullit; Koopmeiners ©, Oosting (46. Taabouni), Goudmijn; Aboukhlal, Druijf en Reijnders.
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Jasper van Heertum, Toine van Huizen, Jordy Tutuarima, Gregor Breinburg (66. Stef Nijland), Branco van den Boomen, Javier Vet (82. Jordy Thomassen), Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens ©, Mohamed Hamdaoui.

Gele kaart(en) Jong AZ: Oosting (31.), Correia (81.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Jasper van Heertum (30.), Branco van den Boomen (79.)