Superboeren boeken eenvoudige overwinning op Jong PSV

De afgelopen interlandbreak werd door de Superboeren goed benut. Vorige week dinsdag was er een teambuildings activiteit gepland in De Koepelgevangenis en op donderdag werd er in Duisburg geoefend tegen MSV Duisburg. Uitslag 2-1 in het voordeel van de Duitse Zebra’s. Vanavond alweer de 15e speelronde van dit seizoen. Tegenstander is ditmaal Jong PSV. Tot nu toe speelden beide teams 4x tegen elkaar in Doetinchem. Alleen vorig jaar gingen de beloften uit Eindhoven er met de winst vandoor. Uitslag 2-3 na een 2-0 voorsprong. Grote man aan Eindhovense zijde was Gady Gokpo, een speler die inmiddels de overstap heeft gemaakt naar het 1e elftal. Vorige week moest de ploeg van Peter Uneken genoegen nemen met een zwaarbevochten punt bij Telstar. Ook in de 2 wedstrijden daarvoor tegen Jong FC Utrecht (winst) en Roda JC (gelijkspel) werden punten gehaald terwijl in weken daarvoor elke keer ternauwernood punten werden gemorst. Zaak dus voor het elftal van Mike Snoei om de boeren uit Eindhoven niet te onderschatten.

Ook bij de aftrap tussen De Graafschap en Jong PSV werd stilgestaan bij een statement tegen racisme. In de beginfase kregen de Doetinchemmers een groot aantal mogelijkheden om de score te openen. Zo ziet Ralf Seuntjens zijn kopbal gekeerd worden door de PSV-goalie en trap Branco van den Boomen een vrije trap tegen de lat. Toch is het Jong PSV dat de score opent. Amar Catic troeft Ted van de Pavert af en schiet de bal in tweede instantie binnen. 0-1. Lang kunnen de Eindhovenaren niet profiteren. Binnen een paar minuten is het Daryl van Mieghem die de stand weer gelijktrekt. 1-1. Tot 5 minuten voor rust zien we een gelijk opgaande wedstrijd. Na een goede actie van Leeroy Owusu in combinatie met Branco van de Boomen wordt de inzet van Leeroy Owusu tegen hoekschop verwerkt door Van den Meulenhof. Uit de daaropvolgende corner van Branco van den Boomen wordt door een eigen doelpunt 2-1. Op slag van rust is het bijna weer gelijk. Hidde Jurjus weet een inzet van Ledzema tot corner te verwerken.

In de rust wordt aan beide kanten gewisseld Ted van de Pavert wordt met knieklachten vervangen door Jasper van Heertum.. Bij Jong PSV wordt de geblesseerde Gomes vervangen door Wallenburg. In de 51e minuut vergroten de Superboeren de marge. Mohamed Hamdaoui trekt vanaf links naar binnen en schiet vanaf rand 16 de bal prachtig in de hoek, 3-1. We zien weer een groot aantal kansen aan onze neus voorbijgaan. Zo schiet Mohamed Hamdaoui rakelings over na een combinatie met Stef Nijland. Laat Ralf Seuntjens een kans onbenut na een snelle counter. Uiteindelijk is het oud PSV’er Stef Nijland die voor de 4-1 zorgt. Na een mooie combinatie met Ralf Seuntjens weet hij op fraaie wijze de Eindhovense goalie te verschalken. Kort daarop wordt Stef Nijland vervangen door Jordy Thomassen. Bijna wordt de score nog groter. Toine van Huizen ziet zijn doelpunt echter afgekeurd worden vanwege buitenspel. Frank Olijve komt Javier Vet voor de laatste 10 minuten nog vervangen. Jong PSV krijgt met nog maar een paar minuten te spelen nog weer een grote kans om de stand wat dragelijker te maken. Hidde Jurjus weet de inzet van Sidibe gelukkig tot corner te verwerken. In de extra tijd zien we een mooie actie van Leeroy Owusu hij geeft de bal voor maat Toine van Huizen kopt de bal naast het doel.

Met deze overwinning blijven de blauw witten in het spoor van Cambuur, daar waar de overige concurrenten punten morsten.

A.s. maandag speelt De Graafschap op het Afas Trainingscomplex in Wijdewormer het inhaalduel tegen Jong AZ. Daarna volgt op 1 december thuis de kraker tegen Go Ahead Eagles.

Rondom de wedstrijd zijn weer een aantal foto's gemaakt. De foto's kunt u vinden in ons fotoalbum.

Karakteristiek, Vrijdag 22 november 2019 (KeukenKampioen divisie Seizoen 2019-2020)

De Graafschap - Jong PSV  4-1 (2-1)

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Amar Catic (15.), 1-1 Daryl van Mieghem (20.), 2-1 Ted van de Pavert (39.), 3-1 Mohamed Hamdaoui (51.), 4-1 Stef Nijland (72.)

Arbiter: Edgar Bijl | Toeschouwers: 9.210

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus, Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Ted van de Pavert (46. Jasper van Heertum), Jordy Tutuarima, Javier Vet (83. Frank Olijve), Stef Nijland (77. Jordy Thomassen), Branco van den Boomen, Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens © Mohamed Hamdaoui.

Opstelling Jong PSV: Van de Meulenhof; Daverveld, Soulas, De Haas ©, Theunissen; Gomes (46. Wallenburg), Sidibe, Schoonbrood (83. Lauwers); Catic, Ledezma (65. Ngonge) en Mendonca.

Gele kaart(en) De Graafschap: Jasper van Heertum (67.)

Gele kaart(en) Jong PSV: Ngonge (69.), Soulas (90+2.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Jong PSV:

Bijzonderheid: Eerste minuut 'niet gevoetbald' vanwege gezamenlijk statement tegen racisme